Fostul primar al municipiului Constanţa, pușcăriașul Radu Mazăre, a fost achitat, luni, de Curtea de Apel Constanţa într-un dosar în care a fost judecat pentru că ar fi vândut la un preţ subevaluat mai multe terenuri din Mamaia, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie considerând că ar fi realizat un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro. Decizia Curţii de Apel este definitivă. În primă instanţă, el fusese condamnat, în acest dosar, la şase ani şi jumătate de închisoare. (sursa: news.ro)
Judecătorii care l-au achitat luni pe Radu Mazăre sunt Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, și Adriana Ispas. Conform publicației info-sud-est.ro, cei doi magistrați au stabilit că, deși Radu Mazăre a vândut terenuri în centrul stațiunii Mamaia cu prețuri de 5 ori mai mici decât piața imobiliară și grila notarilor publici, fapta pentru care procurorii DNA l-au trimis în judecată și pentru care fostul primar a fost condamnat la 6 ani și jumătate în primă instanță "nu este prevăzută în legea penală".
Ceea ce trebuie subliniat este că de numele lui Marius Cristian Epure se leagă controversa referitoare la terenul pe care și-a construit o vilă într-un cartier rezidențial din Constanța. Casa judecătorului, cu o suprafață de 245 mp, a fost ridicată în anul 2009 pe un teren care apare în Dosarul Retrocedărilor, speță în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare.
Mai mult decât atât, Marius Epure, apropiat al fostei șefe a CSM Lia Savonea, este unul dintre șefii de instanțe care s-au opus protestelor magistraților împotriva linșării Legilor Justiției de către PSDragnea.
Info-sud-est.ro a mai semnalat că Epure are la activ o serie de achitări controversate. Poate cea mai controversată sentință a judecătorului Epure a fost eliberarea din arest a principalului suspect în cazul unui triplu asasinat. (citiți AICI toate detaliile)
Ziarul Constanța scria pe 7 aprilie 2010 că magistratul Marius Cristian Epure are o vilă nedeclarată în cartierul Compozitorilor, ridicată pe un teren provenit din celebrele retrocedări care au atras atenţia DNA asupra primarului Radu Mazăre şi a apropiaţilor acestuia. (mai multe detalii AICI)