Uzina comunistă de dezinformare denumită TVR trebuie trimisă la fier vechi!


Uzina comunistă de dezinformare denumită TVR trebuie trimisă la fier vechi!

Televiziunea de stat, TVR, are un canal cu zero audiență. Zero, atât este audiența canalului TVR 3. Nu se uită nimeni la acest post, așa că, firesc, nici eu nu știam că există, dacă nu era scandalul din ultimele zile. Celelalte canale captează circa 1% din populația României. 

TVR a rămas o străveche uzină comunistă de produs știri proaste, manipulări și dezinformări. Un colos inutil, care înghite bani publici. Are vreo 2500 de angajați, câteva mii de colaboratori plătiți și primește anual o subvenție de 80 de milioane de euro. Rebuturi date afară de la Antena 3 au ajuns aici și organizează seară de seară, în prime-time, dezbateri cu penali și cu pesediști. Sunt plătiți cu sume uriașe, pe care nici nu le-ar visa la un trust privat de presă. Aceasta este oferta jurnalistică a TVR. 

Prin 2017, TVR era îngropat în datorii, așa că regimul Dragnea, darnic, a scos din buzunarul cetățenilor vreo 150 de milioane de euro și le-a plătit. Din câte înțeleg, cei de la televiziunea publică deja au început să facă alte datorii, pe care le vom plăti peste 5-10-15 ani...

Eu, ca antreprenor, spun că, din banii aruncați pe TVR, făceam nenumărate proiecte utile. Instituția ar trebui închisă, pur și simplu. Dar prietenii îmi spun că sunt tot felul de reglementări europene care obligă statele membre ale UE să aibă televiziuni “publice“. Să spunem că ar fi așa, deși este o prostie, atunci să procedăm altfel: un leu pe an subvenția de stat pentru TVR. Să dea afară din personal – este evident că sunt mult prea mulți...- să aducă publicitate (dacă au audiență...) și să obțină sponsorizări. 

Puțini știu că TVR stă pe o adevărată comoară: sediul din Calea Dorobanți ocupă 6,8 hectare de teren într-o zonă în care metrul pătrat se vinde cu 2-3.000 de euro. Prețul de vânzare ar fi de cel puțin 130 de milioane de euro. Să-l vândă – oricum, celebrul turn al TVR se poate prăbuși în orice clipă, este un pericol public - și să se mute în alt sediu, mai mic și mai ușor de întreținut. Pe scurt, să-și caute un manager bun care să pună instituția pe picioare din punct de vedere financiar. 

Ca om de dreapta, sunt împotriva subvenționării de către stat a presei. Am văzut deja că ajutorul guvernamental pentru presă, în 2020, a ajuns la Antena 3 și la alte structuri de dezinformare controlate de PSD. Nu a ajutat decât aceste oficine de propagandă, nu a contribuit cu nimic la buna informare a publicului. Subvenția către presă este șpagă și nu face decât să subjuge ziariștii, nu să-i ajute să fie liberi. Antena 3 și RTV au fost construite pe bani sifonați de la stat și supraviețuiesc alimentându-se de la conducta de bani publici, în diverse forme. Tăiați această subvenție, puneți ANAF să recupereze banii furați de marii hoți care dețin trusturi de presă, în frunte cu Dan Voiculescu, și România va scăpa de această maree otrăvită. 

Cât despre TVR, vă avertizez că aruncăm bani pe fereastră: tot mai puțini oameni se uită la televizor, în general, iar publicul televiziunii publice se topește ca zăpada în aprilie. 80 de milioane de euro subvenție pentru o mână de cetățeni care mai deschid acest canal? TVR se va prăbuși în mod natural, când nu se va mai uita nimeni la programele sale. Eu spun să scurtăm această agonie și să-l închidem cât mai repede. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.