Israelienii au inventat sprayul nazal împotriva Covid, care împiedică virusul să penetreze mucoasa nazală timp de 5 ore


Israelienii au inventat sprayul nazal împotriva Covid, care împiedică virusul să penetreze mucoasa nazală timp de 5 ore

Se numește Taffix și împiedică virușii să penetreze mucoasa nazală, creând o barieră protectivă timp de 5 ore. Iar această veste despre sprayul minune a ajuns și în Iran, în ciuda embargoului impus de către autoritățile religioase asupra răspândirii de vești sau cumpărării de produse ce provin din Israel.

La începutul pandemiei, ayatolahul Nasser Makarem Shirazi (unul dintre liderii religioși din Iran) a emis o lege prin care se dădea o derogare de la interzicerea cumpărării oricărui produs ”de la sioniști sau de la Israel”.

Conform derogării, prevederile legii nu sunt valabile ”dacă produsul este unic sau de neînlocuit”.

În așteptarea vaccinului, printre noile tehnologii care sunt promovate pentru stoparea pandemiei se numără și Taffix, sprayul nazal care protejează mucoasa nazală de viruși timp de 5 ore. Creat de casa farmaceutică israeliană Nasus Pharma, sprayul furnizează o ulterioară protecție, ca suport al măștilor, fiind recomandat pentru locurile cu risc ridicat de contagiere precum mijloacele de transport în comun, magazine sau școli și, în general, orice spațiu închis.

Conform cotidianului ”La Repubblica”, Taffix pulverizează o pulbere subțire care, în doar 50 de secunde, creează un strat subțire de gel pe mucoasa nazală, funcționând ca o barieră protectivă împotriva amenințărilor externe.

Bariera protectivă a fost proiectată pentru a diminua pH-ul de la 6,8 la 3,5, creând un mediu acid care neutralizează virusul. Testele efectuate la Universitatea din Virginia au confirmat eficacitatea Taffix. Astfel, sprayul este în măsură să ucidă 99% din celulele virale de SARS-CoV-2. Produsul poate fi cumpărat deja pe Amazon, la un preț de aproximativ 15 euro / flacon.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.