O doctoriță la reanimare se vaccinează și exultă: ”Ce este în vaccinul antiCovid? Săruturile și îmbrățișările uitate, excursiile și bătrânii așezați la masa de Crăciun”


O doctoriță la reanimare se vaccinează și exultă: ”Ce este în vaccinul antiCovid? Săruturile și îmbrățișările uitate, excursiile și bătrânii așezați la masa de Crăciun”

Ilaria Donadio este o doctoriță care lucrează la spitalul Policlinico di Bari, din sudul Italiei. Postarea sa cu fotografia în care se vaccinează a devenit virală pe rețele de socializare din Italia. 

”Ce se află în vaccinul antiCovid? Săruturile și îmbrățișările uitate, excursiile și bătrânii așezați la masa de Crăciun”, așa își începe povestea Ilaria Donadio, o doctoriță care lucrează ca anestezistă în secția covid a spitalului Policlinico di Bari. Aflată în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, Ilaria a fost printre primele persoane care s-au vaccinat cu noul vaccin produs de americanii de la Pfiszer (sursa AICI)

Ilaria cere să i se facă o fotografie (foto sus) în timp ce i se administrează vaccinul. Cu degetele de la o mână face semnul victoriei și, în ciuda faptului că poartă mască, se vede că surâde. 

”Acum am înțeles de ce cei care își fac vaccinul îl probează prin selfie”, scrie ea pe Facebook. 

Doctorița din sudul Italiei a ales să imortalizeze momentul în care se vaccinează pentru a răspunde celor care critică acest mod de a îndemna oamenii să se vaccineze. Iar explicațiile ei sunt de o logică de neatacat și și conțin gustul speranței, al luminii care începe să se întrevadă după o lungă călătorie printr-un tunel întunecat: 

”În momentul în care am simțit lichidul intrând în corpul nostru am înțeles că acolo, înăuntru, erau mai ales săruturile și îmbrățișările uitate, excursiile și bătrânii așezați la masa de Crăciun”

Donadio face o listă cu toate acele lucruri la care oamenii au fost nevoiți să renunțe din cauza pandemiei de Covid-19. Iar toate aceste obiceiuri pot fi reprinse prin conținutul unei mici siringi, care aduce cu sine speranța de întoarcere la normalitate. 

”Erau tinerii cu ghiozdanele în spate, cinematografele în aer liber, concertele, teatrele pline. Erau mesele restaurantelor pline de prietenii care se distrau sau avionul care te ducea direct la Tokyo, fără nici o restricție”, spune doctorița. 

Erau obiceiuri care ni se păreau normale și nimeni nu își putea imagina că ar putea dispărea vreodată, dar iată că pandemia ni le-a furat, ni le-a ascuns. Doar că ele nu au dispărut cu totul: ne așteaptă ascunse, în spatele unui virus ucigaș, gată oricând sa se întoarcă în viețile noastre. Iar speranța vine prin intermediul vaccinului, de aceea Ilaria face apel la simțul de responsabilitate al tuturor:

”Vaccinul se face pentru noi înșine, dar mai ales pentru cei din jurul nostru. Iată de ce cei care își fac vaccinul o arată tuturor: pentru că în acel moment am simțit că ne găseam într-o călatorie minunată, pe care vi-o recomandăm și vouă din toată inima”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.