Negaționist plângând pe patul de spital: ”Am greșit că am ascultat de anumite persoane. Nu faceți aceeași greșeală ca și mine!”


Negaționist plângând pe patul de spital: ”Am greșit că am ascultat de anumite persoane. Nu faceți aceeași greșeală ca și mine!”

Chuck Stacey, un bărbat în vârstă de 50 de ani din statul american Florida, era un negaționist convins și un promotor al mișcării ”no-mask”. Dar, de când s-a infectat de coronavirus și a ajuns în stare gravă la spital, și-a schimbat total viziunea. 

”Am greșit, nu faceți aceleeași greșeli ca și mine. Corpul meu este distrus, am ascultat de persoane de care nu trebuia să ascult. 

Credeam că este o gripă normală și nu m-am protejat. Admit că am greșit, Covid este o boală extrem de brutală”, declară fostul conspiraționist, aflat acum în spital, în stare gravă. 

Aceasta este concluzia amară la care (conform cotidianului italian Fanpage.it) a ajuns Chuck Stacey, prin intermediul unui video care a devenit viral pe rețelele de socializare din Statele Unite ale Americii.

Chuck era una dintre persoanele care nu credea în Covid-19, nu își lua măsuri de precauție și nega existența acestei boli. Apoi, după ce în data de 27 decembrie s-a infectat de coronavirus, viziunea lui a început să se schimbe. 

”Măștile sunt fundamentale pentru a încerca stoparea pandemiei”, declară el pentru postul de televiziune CNN, nu aș fi putut niciodată să îmi imaginez că virusul va avea un efect așa devastator asupra corpului meu”, a spus.

Stacey, care este căsătorit și deține un magazin de computere, a avut o experiență extrem de urâtă cu virusul pe care îl nega: 

”Acasă, când încercam să ma ridic din pat, leșinam imediat. Corpul meu era slăbit și deshidratat în mod constant. Tremuram încontinuu și aveam spasme musculare”. 

Abia atunci s-a hotărât să meargă la spital, unde i s-a administrat oxigen pentru a supraviețui. Scăpat de această experiență teribilă, el a postat un video pe rețele sale de socializare, îndemnându-și cunoscuții la precauție și la respectarea regulilor impuse de către autoritățile sanitare. 

Ironia sorții face ca, în urma faptului că acest video a devenit viral în întreaga Americă, să primească amenințări cu moartea de la foști săi ”colegi” conspiraționiști: 

”Mi-au urat să mor, că nu merit să primesc tratamentul împotriva virusului. Cum fac să fie atât de răi, atât de fără inimă?”, s-a întrebat Stacey.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.