Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc îl pune la zid pe Costel Alexe: În mod ironic, e același om care ar fi trebuit să ne apere pădurile de hoți. Există și o zicală: "Să nu pui lupul paznic la oi"


Antreprenorul Ștefan Voloșeniuc îl pune la zid pe Costel Alexe: În mod ironic, e același om care ar fi trebuit să ne apere pădurile de hoți. Există și o zicală: "Să nu pui lupul paznic la oi"

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți începerea urmăririi penale în cazul baronului galben Costel Alexe, fost ministru al Mediului şi actual șef al Consiliului Județean Iași, în urma cererii venite din partea procurorilor DNA. (mai multe detalii AICI

În acest context, antreprenorul Ștefan Voloșeniuc, fost candidat la Senat în circumscripția Diaspora, a lansat o serie de atacuri la adresa baronului galben Costel Alexe, atrăgând atenția că "în plină perioadă de pandemie, când mii și mii de afaceri românești își trăgeau obloanele, când milioane de români erau blocați în case, speriați de ce le va aduce ziua de mâine, un înalt oficial al Guvernului este acuzat că își vedea nestingherit de șpagă". În acest sens, antreprenorul a atras atenția că este important "să nu pui lupul paznic la oi".

Redăm comentariul scris de antreprenor pe Facebook: 

"Odată, pe când ciobanul și câinii de la stână dormeau duși, un lup flămând și foarte viclean s-a apropiat, tiptil, de turma de mioare. Îmbrăcat într-o șubă de oaie, cu căciulă, toiag și fluier, lupul a reușit să ademenească oile și să le facă să creadă că el ar fi ciobanul.

Așa începea povestea pe care mulți dintre noi o ascultam în copilărie, poveste din care s-a născut și o zicală: "Să nu pui lupul paznic la oi". Dar, precum oile cele naive, nu știu ce blestem o fi pe capul poporului nostru, că nu mai reușim să scăpăm de lupii vicleni și flămânzi ce ne conduc.  

O poveste despre un astfel de lup, de data asta unul tânăr și flămând, apare chiar astăzi în toată presa națională și zice așa:  

"Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuză pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și actual președinte al Consiliului Județean Iași, de luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit DNA, în lunile aprilie și iulie 2020, fostul ministru al Mediului ar fi primit de la managerul unui combinat siderurgic produse în valoare de aproximativ 103.000 de lei"

Să recapitulăm.  

În plină perioadă de pandemie, când mii și mii de afaceri românești își trăgeau obloanele, când milioane de români erau blocați în case, speriați de ce le va aduce ziua de mâine, un înalt oficial al Guvernului este acuzat că își vedea nestingherit de șpagă.  

În mod ironic, este același om care ar fi trebuit să ne apere pădurile de hoți. Iar noi ne scărpinăm în cap și ne întrebăm: cum se face că toți promit că vor prinde hoții, dar ia hoții de unde nu-s, în timp ce pădurile se împuținează de la o zi la alta?  

În loc de încheiere.

Mai țineți minte care sunt primele cuvinte pe care le spune lupul, atunci când este prins și demascat?

"Sunt nevinovat. Este un atac politic!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.