R. MOLDOVA Premierul Ion Chicu și-a dat demisia. Rusofilul Igor Dodon pierde controlul Guvernului. Calea spre anticipate este deschisă


R. MOLDOVA Premierul Ion Chicu și-a dat demisia. Rusofilul Igor Dodon pierde controlul Guvernului. Calea spre anticipate este deschisă

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, și-a dat demisia, scrie Jurnal.md. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Executivului, într-un briefing de presă susținut la Președinție. „Am discutat și am propus și asta voi face, voi veni cu propunerea de demisie a Guvernului”, a punctat Chicu.

El a explicat că și-a dat demisia pentru ca procedura de dizolvare a Parlamentului să fie declanșată cât mai repede, pentru a fi organizate alegeri parlamentare anticipate. În aceste condiții, președintele Parlamentului, socialista Zinaida Greceanâi, a declarat că ședința de astăzi a Legislativului, în care urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, nu va avea loc.

„Dat fiind că domnul Ion Chicu și-a asumat această decizie, pe care o consider una corectă, anunț deputații că, pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate, ședința de la ora 15:00 nu va avea loc, datr fiind că subiectul este epuizat”, a spus Greceanâi.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost instalat în noiembrie 2019. Atunci Chicu a precizat că este vorba de „un guvern minoritar, de tranziție, până la următoarele alegeri prezidențiale”.

FOTO: Jurnal.md

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.