Să nu-i uităm pe martirii Revoluției. Nu există comunism bun, securitate ”națională” și minciună frumoasă!


Să nu-i uităm pe martirii Revoluției. Nu există comunism bun, securitate ”națională” și minciună frumoasă!

Acum 31 de ani, la 22 Decembrie 1989, noi, românii ne-am câștigat libertatea de sub regimul totalitar comunist. 

Au trecut 31 de ani de la căderea comunismului de inspirație sovieto-asiatică al lui Ceaușescu și din păcate puține din lecțiile lui Decembrie 1989 au fost cu adevărat învățate. 

Au trecut 31 de ani de la Revoluție însă mulți regretă complet aiurea bezna socialismului totalitar ori alții au impresia că salvarea unei națiuni poate veni din reciclarea dogmelor criminale ale marxism-leninismului, ori așteaptă această așa-zisă ”salvare” de la urmașii nomenclaturiștilor, ai bolșevicilor aduși în Țară de ruși, ai ofițerilor de securitate ori chiar ai organelor represive care au ordonat foc împotriva românilor în Decembrie 1989. 

Au trecut 31 de ani de libertate și democrație dar pare că România se întoarce către mentalul represiv al anilor dictatură, nu degeaba un sfert de Parlament este ocupat astăzi de partide populiste care visează numai pușcării, măsuri punitive și stat de forță. 

Decembrie 1989 este o clipă de eroism pe care suntem datori să nu o uităm niciodată, 

Decembrie 1989 este răspunsul unei generații adânc înfipte în moștenirea creștină la o dictatură criminală și înapoiata! 

Eroii din Decembrie 1989 au cerut doar atât: Libertate! Să nu-i uităm niciodată și să nu uităm încă un lucru simplu: nu există comunism bun, securitate ”națională” și minciună frumoasă! 

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți cei care s-au jertfit în zilele lui Decembrie 1989 și datorită cărora ne bucurăm noi astăzi de pace, libertate și bunăstare!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.