21 decembrie 1989, martorul Ion-Andrei Gherasim: ”Am văzut oameni doborâți lângă mine de gloanțele trase de cei care purtau uniforma Armatei Române”


21 decembrie 1989, martorul Ion-Andrei Gherasim: ”Am văzut oameni doborâți lângă mine de gloanțele trase de cei care purtau uniforma Armatei Române”

Președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu  – l-am numit pe Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior și nepot al doctorului Ilie Lazăr, odinioară cel mai tânăr semnatar al actului Marii Uniri de la Alba Iulia – amintește, pe pagina de Facebook a domniei sale, de victimele nevinovate ale abominabilului măcel declanșat de dictatura comunistă la 21 decembrie 1989 în Piața Libertății din Cluj, când Armata Română și Securitatea au deschis focul împotriva manifestanților, acoperind caldarâmul cu sângele tinerilor martiri. 

Podul.ro vă prezintă comentariul lui Ion-Andrei Gherasim: 

”21 decembrie 1989 – o zi pe care nu o voi uita niciodată!!

Au trecut 31 de ani de când tinerii adunați în Piața Libertății (acum Piața Unirii) din Cluj, la unison cu alți oameni curajoși din alte orașe martir ale țării, strigau din toți rărunchii ‹Jos comunismul›, ‹Libertate›, ‹Timisoara› și ‹Jos ceaușescu›.

Am văzut lângă mine oameni doborâți de gloanțele trase de către cei care purtau uniforma Armatei Române. Nu pot descrie cu exactitate ce a fost în sufletul și în inima mea, în acele momente! Domnul m-a ocrotit și mi-a dat puterea să merg mai departe!

Mă închin în fața tuturor celor care și-au dat viața pentru ca noi să fim liberi! Mă plec în fața lui Dumnezeu și mă rog Să aibă grijă de sufletele tuturor celor care și-au dat viața pentru un crez și un ideal!

Dumnezeu Sa vă odihnească în pace și Să vă ierte, iar nouă Să ne dea puterea să luptăm și să nu ne lăsăm până când ADEVĂRUL nu va triumfa!!”

(Sursa foto: Ion-Andrei Gherasim)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.