Semnal de alarmă din PNL: "Regimul Dodon vrea să lase viitoarei guvernări găuri imense, iar apoi să dea vina pe aceasta și să revină la putere"


Semnal de alarmă din PNL: "Regimul Dodon vrea să lase viitoarei guvernări găuri imense, iar apoi să dea vina pe aceasta și să revină la putere"

Binomul infracțional Dodon-Șor a dat lovitură după lovitură, noaptea ca hoții, în Parlamentul Republicii Moldova. Fostul deputat PNL Matei Dobrovie a trecut în revistă cele mai toxice legi care au fost votate miercuri pe repede înainte, fără dezbateri parlamentare, într-un mod totalmente nedemocratic. În acest context, liberalul a atras atenția că regimul Dodon vrea să fure ce mai e de furat, să lase găuri bugetare imense viitorului Executiv, pentru a câștiga capital electoral în opoziție arătând cu degetul către guvernanți și apoi să revină la putere. În acest sens, Dobrovie a subliniat că varianta viabilă pentru oprirea regimului infracțional Dodon este organizarea de alegeri parlamentare anticipate. 

"Regimul Dodon dă ultimul tun!

Miercurea neagră în Parlamentul R.Moldova. Noaptea ca hoții, majoritatea de strânsură Dodon-Șor-Pentru Moldova a votat pe bandă rulantă legi împotriva intereselor naționale și ale cetățenilor: de la abrogarea legii miliardului, statutul Găgăuziei, statutul special pentru limba rusă, undă verde pentru propaganda rusească în audiovizual și până la împărțirea inechitabilă a bugetelor pentru autoritățile locale. Toate legi cu dedicație, care ar putea să arunce țara în prăpastie prin prejudiciile financiare uriașe generate.  

Politica bugetar-fiscală a țării pentru anul 2021 și bugetele pentru anul viitor au fost adoptate pe repede înainte, fără dezbateri, fără ca deputații opoziției să-și poată susține amendamentele, cu încălcarea oricăror reguli parlamentare. Așa arată un stat capturat, de data asta nu de Plahotniuc, ci de binomul infracțional Dodon-Șor, care a preluat și continuat schemele de corupție/contrabandă ale oligarhului fugar.

Este nevoie de alegeri anticipate cât mai repede pentru că bandiții nu au niciun scrupul în a jefui tot ce pot, în plină pandemie, indiferent de rezultatele dezastruoase pentru cetățeni. Regimului Dodon nu-i pasă de fermieri, de distrugerea agriculturii, de cei bolnavi de Covid 19, ci vrea să dea ultimul tun, să fure ce mai e de furat, să instige la ură între cetățenii de diferite etnii, să lase viitoarei guvernări găuri imense, iar apoi să dea vina pe aceasta și să revină la putere. Miza lor a fost ca aceste legi să fie promulgate de Dodon înainte ca Maia Sandu să fie învestită. Și-au împărțit bugetul țării, ca și cum ar fi spart o pușculiță", a scris Dobrovie pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.