LISTA agenților Chinei, dezvăluită de un disident: aproape 2 MILIOANE de chinezi, membri ai partidului comunist, lucrează în cele mai importante companii occidentale și în consulate străine


  • ACP
  • Dec 17, 2020 17:32
  • 2685
LISTA agenților Chinei, dezvăluită de un disident: aproape 2 MILIOANE de chinezi, membri ai partidului comunist, lucrează  în cele mai importante companii occidentale și în consulate străine

Este voia mea să mă alătur Partidului Comunist din China, să susțin programul Partidului, să respect prevederile Constituției Partidului, să îndeplinesc îndatoririle de membru al Partidului, să îndeplinesc deciziile Partidului, să respect cu strictețe disciplina Partidului, să păstrez secretele Partidului, să fiu loial Partidului, să lucreaz din greu, să lupt pentru comunism de-a lungul vieții mele, să fiu gata în orice moment să îmi sacrific totul pentru Partid și pentru oameni și să nu trădez niciodată Partidul!” –  acesta este jurământul care se rostește la intrarea în Partidul Comunist Chinez (sursa AICI). 

Partid comunist care a condus China din 1949, timp în care a înfometat, închis în cele mai întunecate închisori ori ucis o mulțime imensă de nevinovați, printre care copii, femei și bătrâni, partid genocidar care ține și acum aproape 2 milioane de oameni în lagăre de muncă și la ordinul căruia sunt lăsați fără organe vitale, folosite apoi pentru transplant, mulți cetățeni chinezi bănuiți că nu sunt supuși partidului-stat. Partid totalitar care lucrează susținut pentru a deține cu brutalitate controlul absolut asupra vieților chinezilor, încă de la înființarea sa. 

O știre prezentată în urmă cu câteva zile de publicațiile The Australian și Mail on Sunday, apoi preluată de multe alte instituții de presă din lume, dezvăluie o situație cât se poate de îngrijorătoare – 1,95 milioane de membri ai Partidului Comunist Chinez lucrau în 2016 și încă mai lucrează în bună parte pentru unele dintre cele mai mari și mai importante companii occidentale și consulate străine, iar 150 dintre ei sunt parlamentari în alte țări.

Baza de date, care conține informații detaliate despre cei aproape 2 milioane de membri ai PCC, a ajuns publică după ce a fost predată Alianței Interparlamentare pentru China (IPAC) de către un disident anonim, care a interceptat-o pe aplicația de mesagerie Telegram. 

Lista include în special date ale membrilor PCC cu sediul în Shanghai, care lucrează în companii occidentale si sunt organizați în peste 79.000 de sucursale sau celule.

Între companiile mari care au angajați comuniști chinezi se află Pfizer și AstraZeneca, cu 123 de membri CCP din 2016, HSBC și Standard Chartered, care aveau 600 de membri CCP la 19 sucursale internaționale în același an, dar și Airbus, Boeing și Rolls-Royce, companii ce au sute de nume de pe listă printre angajați, după cum arată raportul. Volkswagen apare de asemenea printre companiile care au angajați comuniști chinezi. 

Cum printre aceste companii se află și mari contractori din apărare, ca Boeing și Qualcomm, giganți care lucrează pentru instituții de stat precum Pentagonul și Ministerul Apărării din Marea Britanie, riscul scurgerii de informații clasificate și atacul la proprietatea intelectuală este fără îndoială imens. 

Consulatele din China ale unor țări ca Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia și Germania se află în situații asemănătoare – având angajați membri de partid chinezi, e foarte posibil ca din acestea să se fi sustras pentru statul chinez informații foarte sensibile. 

Radio Free Asia a dezvăluit, în 2018, că PCC își extinde operațiunile cu mult peste granițele Chinei, înființând sucursale pentru a controla gândirea studenților și a angajaților chinezi din străinătate, pentru a-i „apăra” de ideile lumii libere și pentru a recruta noi membri dintre ei. Sucursalele PCC din campusurile occidentale unde sunt studenți ori muncitori chinezi își propun să atragă noi membri și să ofere „îngrijire și căldură” chinezilor din străinătate, potrivit documentelor disponibile public în 2018. 

Nu e mult de când autoritățile americane au emis restricții la acordarea vizelor pentru membrii PCC și familiilor lor, cu scopul de a limita daunele care pot fi făcute de aceștia statului și companiilor americane, dar comuniștii chinezi au fost prea mulți ani așezați bine în Statele Unite și în restul țărilor occidentale, unde au urmat cu siguranță directivele partidului totalitar chinez. 

Mai exact, oamenii aceștia au avut îndatorirea să lupte împotriva capitalismului, ca orice buni comuniști, aflându-se în interiorul companiilor occidentale. Au servit interesele Chinei totalitare lucrând pentru statele și companiile lumii libere. Iar dacă se crede că aceștia ar fi atât de mulți încât nu ai cum să găsești prea mulți chinezi în afara PCC, trebuie menționat că aceștia sunt în număr de aproximativ 92 de milioane dintr-o populatie de 1.400.050.000, adică mai puțin de 7% din populația Chinei. 

Statele străine și marile companii puteau găsi foarte bine chinezi performanți în domeniilor lor care nu fac parte din partidul cu ideologia genocidară, ideologie care, pusa în practică, a dus la înfăptuirea celor mai mari crime din istoria modernă, dar se pare că Beijingul a reușit să anestezieze foarte eficient lumea liberă până acum, pentru a-și infiltra numărul imens de agenți politici – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.