Weber a descoperit că bucureștenii îngheață în locuințe abia din momentul în care Nicușor Dan a devenit primar. Anunțul făcut de Avocata PSD, așa-zisă a Poporului


Weber a descoperit că bucureștenii îngheață în locuințe abia din momentul în care Nicușor Dan a devenit primar. Anunțul făcut de Avocata PSD, așa-zisă a Poporului

Agentul electoral al PSD Renate Weber, cunoscut drept și Avocatul Poporului, a descoperit pe 9 decembrie 2020, când Nicușor Dan abia a preluat mandatul de primar al Capitalei, că bucureștenii se confruntă cu problema lipsei apei calde și a căldurii. În acest sens, Weber a anunțat că s-a sesizat din oficiu și s-a apucat să ceară socoteală noilor primari privind problema lipsei apei calde, în condițiile în care pe perioada administrației PSD nu a zis nici pâs. Weber a fost aleasă în funcția de Avocat al Poporului în data de 26 iunie 2019, iar pe cale de consecință a avut iarna trecută la dispoziție pentru a întreba administrațiile PSD din Capitală ce au făcut timp de 3 ani pentru a rezolva problema menționată anterior cu care se confruntă o mare parte dintre cetățenii Capitalei. 

"Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din numeroase articole de presă despre lipsa apei calde şi a căldurii în toate sectoarele din Bucureşti. Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, au fost efectuate demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a ne comunica măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja", a transmis Weber într-un comunicat. 

Recent, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că "în vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 2016, iar pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.