Dominion Voting Systems, companie care furnizează sisteme de vot în 28 de state americane, folosește un software care a fost compromis de entități din exteriorul SUA, scrie „The Epoch Times”.
Compania se numește Dominion Voting Systems, iar software-ul este SolarWinds Orion, conform unei pagini web a „Dominion”.
Pe de altă parte, potrivit firmei producătoare a software-ului „SolarWinds Orion”, produsele și serviciile sale sunt utilizate de peste 300.000 de clienți din întreaga lume, inclusiv toate cele cinci arme ale Armatei SUA.
Software-ul SolarWinds le-a permis hackerilor să aibă acces la datele Departamentului de Comerț al SUA și ale Departamentului Trezoreriei.
Agenția a recomandat tuturor celor care folosesc dipozitive acest software să le deconecteze.
SolarWinds a recomandat clienților să-și actualizeze platforma Orion la o versiune recentă. Dacă clienții nu pot face upgrade imediat, li s-a solicitat să dezactiveze accesul la internet pentru platformă și să limiteze porturile și conexiunile doar la ceea ce este necesar.
Compania „Dominion Voting Systems” nu a lămurit pentru moment, dacă a respectat măsurile recomandate de CISA sau de SolarWinds, în cadrul procesului electoral prezidențial din 3 noiembrie.
Potrivit FireEye, o firmă de securitate cibernetică, hackerii au introdus un malware în actualizările SolarWinds Orion, iar acesta a permis atacatorilor să obțină acces la distanță la sistemele celor atacați cibernetic.
CITEȘTE ȘI:
Softul malware a fost conceput astfel încât să nu alerteze victima asupra intruziunii, iar atacatorii au depus eforturi semnificative pentru a se amesteca cu activitatea normală. Încălcările datează din primăvară, potrivit firmei FireEye, care a luat legătura cu SolarWinds, FBI și alți parteneri cheie.
Activitatea este cercetată de FBI, a spus compania. FBI a declarat pentru The Epoch Times că nu comentează investigațiile în curs.
Compania „Dominion” a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni deoarece sistemele și mașinile sale de vot sunt foarte răspândite în Statele Unite ale Americii. Au existat martori care au declarat că produsele Dominion au fost conectate la internet în timpul alegerilor din 3 noiembrie, fapt ce a stârit îngrijorări legate de securitatea acestor sisteme.
Mașinile de vot ale Dominion au fost folosite în comitatul Antrim, statul Michigan, unde oficialii au raportat inițial că alegerile au fost câștigate de Joe Biden, când de fapt învingătorul a fost Donald Trump.
Oficialii din Michigan și reprezentanții „Dominion” au insistat că ceea ce s-a întâmplat s-a datorat unei erori umane, dar un audit criminalistic a arătat că a fost, de fapt, o problemă de software, după cum a precizat săptămâna trecută un avocat care a deschis un proces împotriva autorităților electorale din Antrim.