1 lună de la carnagiul de la Spitalul Județean Neamț: Tăcerea e cutremurătoare, după ce toate partidele au politizat agresiv și grobian această tragedie națională


1 lună de la carnagiul de la Spitalul Județean Neamț: Tăcerea e cutremurătoare, după ce toate partidele au politizat agresiv și grobian această tragedie națională

La o lună de la incendiul letal care a izbucnit la Spitalul Județean Neamț, tăcerea care acoperă această speță este cutremurătoare, remarcă jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România), pe Facebook, deși toate partidele mioritice au politizat și au folosit electoral această dramă abominabilă. 

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian: 

”Aș vrea să vă amintesc că mâine se fac patru săptămâni de la incendiul de la spitalul județean Neamț. Nici nu mai știm câți au murit. 12? 15? Arși de vii.

Iar tăcerea care s-a lăsat e cutremurătoare.

Când s-a produs explozia, a fost o cursă cumplită: cine încasează costul electoral? PSD sau PNL? Spitalul era 100% în subordinea baronlui Ionel Arsene ot PSD, dar, într-o campanie, cine se încurcă în detaliile astea?

Iar azi, după alegeri, tăcere deplină. A șters-o managerul spitalului, tactic. Arsene e OK, a pus manager pe altul din gașcă. 

Ce ne spune nouă această tăcere? :))) Că, după alegeri, prioritățile s-au schimbat, partidele nu mai vor scandal, se negociază, iar conducta de bani care sifonează resursele spitalelor nu trebuie deranjată, fiindcă duce inclusiv la oameni din presă.

Și mai observați ceva: din informațiile subterane pe care le avem, nimeni nu se bate serios să ia Sănătatea și, probabil, o vor da la UDMR. Nimeni nu vrea să deranjeze sistemul, nu se va face nici o reformă, iar UDMR, cu electoratul său captiv, e singura formațiune dispusă să își asume acest minister, unde nu va face nimic în afară de a-și îmbogăți niște clienți. 

Mi-am propus să scriu mai puțin despre politică, în următorii ani, și să mă ocup mai mult de sistemul medical de stat. Prea mulți oameni arși de vii, pe acolo. Sau abandonați să moară de frig, lângă spital. Sau... Nu-mi fac iluzii că o să mișc eu ceva, dar... măcar scriu”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.