Îngroparea Dosarului Mineriadei. ”Justiţia dovedește cu prisosință bătaia de joc la adresa memoriei celor uciși acum 30 de ani!” – concluziile lui Ion-Andrei Gherasim


Îngroparea Dosarului Mineriadei. ”Justiţia dovedește cu prisosință bătaia de joc la adresa memoriei celor uciși acum 30 de ani!” – concluziile lui Ion-Andrei Gherasim

”Suntem într-un întuneric de 75 de ani!”, avertizează președintele Fundației Corneliu Coposu - l-am numit pe Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior și nepot al doctorului Ilie Lazăr, odinioară cel mai tânăr semnatar al actului Marii Uniri de la Alba Iulia –, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, joi, printr-o sentință definitivă, restituirea Dosarului Mineriadei la Parchetul Militar.

”Justiţia dovedește cu prisosință bătaia de joc la adresa memoriei celor uciși acum 30 de ani și jumătate”, explică Ion-Andrei Gherasim, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”Când scriu și spun că încă suntem într-un întuneric de 75 de ani, din care nu am ieșit decât de ochii lumii, mulți dau din umeri a nepăsare sau țin lecții de democrație și progres post-comunist.

Ceea ce s-a întâmplat în 10 decembrie 2020, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dovedește cu prisosință bătaia de joc la adresa memoriei celor uciși acum 30 de ani și jumătate.

Procurorii care au trimis în instanță dosarul ‹13-15 iunie 1990› au știut ce fac și putem să-i considerăm părtași la decizia de returnare a dosarului către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Să vă fie rușine, tovarășilor procurori, nu meritați decât disprețul și scârba noastră!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.