Cum a dispărut Băsescu. PMP nu e de plâns: doarme cum și-a așternut


Cum a dispărut Băsescu. PMP nu e de plâns: doarme cum și-a așternut

PMP a pierdut mult capital electoral în singurul lor bazin, Republica Moldova. O parte s-a dus la AUR, care are un mesaj unionist puternic. Alta la PNL, care a luat primul loc în Basarabia. 

PMP a avut pe listă un erou din lotul Ilașcu, pe domnul Alexandru Lesco, dar care a fost absent în campanie. Au plătit mult și reapariția lui Coliu, actualul deputat fost pușcăriaș care i-a făcut de râs, a dispărut din post, dar a revenit pe liste la Telorman. Nu vă este rușine cu Coliu?, a fost o critică a tuturor împotriva PMP. Cred că și din acest motiv a fost foarte discret în campanie celălalt actual deputat, Codreanu. 

Propunerea de la Senat, profesorul Avramescu, mi-ar fi plăcut să intre în Parlament, dar nu avea nici o șansă. PMP a pus mai multe astfel de nume onorabile pe liste, dar ca paravan pentru personaje de foarte slabă calitate. Pentru un partid atât de mic, aroganța de a merge cu EBA, Sechelariu sau Coliu în frunte i-a costat. Au crezut că au voturile din Basarabia în buzunar din oficiu, nu a fost deloc așa. 

Au crezut în discursul euforic, plin de apă minerală, a lui Băsescu, după scorul ridicol de la Primăria București. Cel mai mare partid mic. O minune a managementului și marketingului politic. 

Ar fi fost parteneri la guvernare mai agreabili decât USR+ sau UDMR. Dar nu cred că sunt de plâns. Dorm acum așa cum și-au așternut, la fel ca și Ponta. Tomac sper să vină la PNL. 

Un gând vesel pentru Tăriceanu, care a refuzat un loc eligibil de la PSD ca să se ducă să piardă alături de Ponta. Drum bun amândurora!

(Sursa foto: Agerpres)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.