Un fost apropiat al lui George Simion dezvăluie rețeta succesului AUR. Cum a fost posibilă victoria imposturii și populismului gregar. Vor urma patru ani de bâlci parlamentar pe banii și pe nervii noștri


Un fost apropiat al lui George Simion dezvăluie rețeta succesului AUR. Cum a fost posibilă victoria imposturii și populismului gregar. Vor urma patru ani de bâlci parlamentar pe banii și pe nervii noștri

Un fost apropiat al dubiosului George Simion – ne referim la unionistul basarabean Ștefan Sabin – explică, pe Facebook, rețeta succesului AUR, avertizând că, inevitabil, vor urma patru ani de bâlci parlamentar pe banii și pe nervii noștri. 

De asemenea, Ștefan Sabin explică faptul că oastea de strânsură a AUR nu presupune o agendă unitară și că nu are șanse să reziste patru ani în actuala formulă. 

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Ștefan Sabin: 

”AUR este rodul ambițiilor lui George Simion, care, după ce și-a făcut o oarecare imagine publică fiind reprezentantul vizibil al miscării unioniste (mișcare construită prin munca, timpul și banii unui număr apreciabil de membri și voluntari), a decis să îngroape toate aceste eforturi, trecând pe persoană fizică lupta asta. Marea majoritate a oameilor de atunci ne-am scârbit și ne-am delimitat de el, iar o mică parte rămasă, a făcut tot ce a putut pentru a-l propulsa într-o funcție importantă. 

La europarlamentare au încercat mai mult cu unionismul, dar n-a prea mers. Apoi au început să abordeze diverse nișe, prost reprezentate de partidele vechi. Au cooptat o parte din susținătorii Coaliției Pentru Familie, căpătând și un sprijin important din partea bisericii (mulți preoți și călugări și-au îndemnat credicioșii să-și dea votul în direcția asta), au mai zis ceva de rău de unguri și-au făcut niște circ la Valea Uzului pentru a mai gâdila naționalismul extremist care zace încă într-o anumită categorie a populației și-au crescut destul de mult, dar fără pretenții totusi la un 5%. 

Lovitura de grație a venit datorită coronavirusului. Fără el astăzi nu vorbea nimeni despre AUR. S-au ridicat hoarde întregi de analfabeți funcțional, călăuzite cu grijă de influenceri de o foarte proastă factură, cu un discurs isteric și lipsit de orice urmă de logică și au devenit o forță deloc de neglijat. Sunt antibotnițarii, coronascepticii, antivacciniștii și sutele de mii de ‹epidemiologi› ai tării. Sunt oameni pentru care cuvântul unui specialist nu înseamnă nimic, sunt oameni pentru care absolut tot ce se întâmplă în jurul lor este o conspirație și se cred atât de importanți încât au impresia că be Bill Gates chiar îl interesează ce fac ei și și-ar dori să îi urmărească la tot pasul. Incapacitatea lor de a realiza ceva în viață o pun pe seama ocultei și a străinilor care ne vor răul, nicidecum a faptului că sunt incapabili. Neavând pic de scrupule și spunându-le exact ce au vrut să audă, AUR a reușit să câștige un capital enorm din rândurile acestor oameni. E suficient să intrați într-un grup de antibotnițari și să vă uitați la comentariile postărilor de-acolo. O bună parte dintre comentatori au ramă la profil cu AUR, iar mesajele pe care le transmit greu se pot considera a fi scrise în limba română. 

Marea majoritate a celor pe care i-am văzut susținând AUR în mediul online vor dreptate, simt ca cineva mereu îi nedreptățește, se consideră mari patrioți și singurii care-și iubesc cu adevărat Țara. Patriotul de tip nou, creat de AUR, are în general dificultăți serioase în a se exprima corect și a scrie în limba Țării pe care pretinde că o iubește atât de mult. 

Ținând cont de faptul că votul este oglinda poporului, iar genul de oameni despre care am scris mai sus sunt mult mai numerosi decât pare din bula noastră, rezultatele astea nu ar trebui să susrpindă pe nimeni. 

AUR este o adunătură eterogenă de oameni cu ambiții și agende foarte diferite. Nu vor putea avea niciodata o poziție unitară și nu au șanse de a rezista în formula asta 4 ani. 

Urmează deci 4 ani de circ ieftin în parlament, pe banii și pe nervii noștri, dar să nu uităm că dreptul la vot îl are oricine și orice categorie de oameni e firesc să-și aibă reprezentanți în parlament. 

Eu ma apuc de făcut stoc de popcorn...”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.