Ludovic Orban: "PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri!"


Ludovic Orban: "PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri!"

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică seara că partidul său, la finalizarea procesului de numărare a voturilor, ar urma să fie câștigătorul alegerilor parlamentare.

"Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21. Nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în Diaspora și care continuă să se exprime. Luând în considerare marja de eroare și toate calculele pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât moral, cât și la finalizarea procesului de numărare a voturilor", a zis Orban. 

De asemenea, premierul a avut un mesaj către delegații partidelor pro-europene din secțiile de votare: "Solicit către toți delegații din secțiile de votare ai formațiunilor politice democratice pro-europene să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru pentru că noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet, toți delegații din secțiile de votare trebuie să fie mobilizați la maxim și atenți la fiecare vot".

Totodată, Orban și-a exprimat încrederea în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară pe parcursul următoarelor săptămâni: "Sunt încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice euroatlantiste care respectă cetățeanul și care vor dezvoltarea României pentru a forma un Guvern în termen cât mai scurt".

Conform datelor prezentate la ora 21 de EXIT-POLL-UL CURS-Avangarde privind votul până la ora 19:30, PSD ar fi câștigat alegerile parlamentare.

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.