După ce s-a arătat interesat de vaccinul lui Putin, Viktor Orban ia în calcul să cumpere din China comunistă vaccinurile anti-chinavirus. O decizie greu de înțeles


  • ACP
  • Dec 6, 2020 19:31
  • 1321
După ce s-a arătat interesat de vaccinul lui Putin, Viktor Orban ia în calcul să cumpere din China comunistă vaccinurile anti-chinavirus. O decizie greu de înțeles

După ce a trimis o echipă de experți în Rusia pentru a observa procesele legate de fabricarea vaccinului Sputnik V, guvernul de la Budapesta ia o altă decizie greu de înțeles în ceea ce privește găsirea unei soluții potrivite de vaccin împotriva noului coronavirus pentru cetățenii maghiari.

Astfel, un oficial de la Ministerul de Externe din Budapesta a anunțat, pe 6 decembrie, că autoritatea maghiară pentru testarea medicamentelor ar urma să primească, în următoarele zile, documentația completă a unui vaccin dezvoltat de o companie de stat chineză, pentru a fi studiată în vederea alegerii vaccinului ce va fi administrat în Ungaria. 

Budapesta mai este în legătură cu alte două companii chineze, companii private, care încearcă să ofere variantele lor de vaccin, dar compania de stat despre care a fost făcut anunțul că va trimite documentația completă a vaccinului pare să fie cu un pas înaintea celorlalte în demersurile legate de prezentarea unei oferte ferme pentru statul maghiar. 

”Decizia (privind alegerea vaccinului – n. red.) va fi luată de experții maghiari, dar acum facem progrese și încercăm să grăbim procesul”, a mai spus secretarul de stat maghiar, Tamas Menczer – sursa AICI

Guvernul maghiar incearca sa inceapa cat mai devreme campania de vaccinare impotriva noului coronavirus, lucru complicat de faptul ca productia companiei Pfizer va fi indreptata intai catre Statele Unite, ceea ce ar justifica, in viziunea oficialilor maghiari alegerea unui vaccin chinezesc. In acelasi timp, majoritatea flacoanelor speciale pentru vaccinurile Pfizer/BioNTec vor fi produse de compania Schott Hungary, din Lukacshaza, in vestul Ungariei. Fabrica din Lukacshaza, unde lucreaza 550 de angajati, este cea mai mare producatoare de flacoane pentru medicamente din lume si in vederea inceperii productiei flacoanelor pentru noul vaccin a primit si sustinerea financiara a guvernului maghiar, lucru anuntat vineri de Peter Szijjarto - sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.