Dan Barna: "Este exclusă o alianță de guvernare după 6 decembrie cu PSD". Condiția pusă de președintele USR celor din PNL


Dan Barna: "Este exclusă o alianță de guvernare după 6 decembrie cu PSD". Condiția pusă de președintele USR celor din PNL

Într-un interviu acordat luni pentru Diaspora Europeană, Dan Barna a respins speculațiile conform cărora partidul său, USR, negociază cu PSD privind o alianță guvernamentală în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Totodată, Barna a precizat că singura variantă pentru USR este de a intra la guvernare alături de PNL. 

"Nu se pune problema. PSD trebuie să stea în opoziție niște ani buni de zile. Aproape ne-a scos din Europa. Amintesc 10 august, OUG 13. Eu sunt în politică, iar colegii mei sunt în politică tocmai pentru că nu se mai poate cu ceea ce a făcut PSD acestei țări. Deci ideea că eu aș putea vreodată să mă așez la masă cu cei de la PSD și să îi invit să facem guvernarea împreună este ridicolă. Este exclusă o alianță de guvernare după 6 decembrie cu PSD. Nici nu au existat astfel de discuții. Se rostogolesc multe știri false, multe minciuni că aș fi stat eu de vorbă sau altcineva din USR cu PSD. Sunt minciuni de campanie. 

Așa cum arată toate sondajele, ale noastre și ale celorlalte partide, perspectiva este de a avea o coaliție de guvernare după 6 decembrie USRPLUS cu PNL. (...) Una din condițiile pe care le-o vom pune celor de la PNL va fi următoarea: Nu veniți cu pesediști dați cu bidineaua galben peste tricoul roșu ca să spuneți că sunt dintr-odată cumsecade", a declarat Barna. 

Vedeți video de la minutul 3:40: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.