Marcel Ciolacu, atac antisemit la ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: "Știu că este evreu, cum poate să vorbească de baroni roșii?!"


Marcel Ciolacu, atac antisemit la ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman: "Știu că este evreu, cum poate să vorbească de baroni roșii?!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a dat o replică antisemită ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, în încercarea de a respinge atacurile repetate ale diplomatului la adresa partidului său. Invitat în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News, Marcel Ciolacu a precizat că-i este greu să înțeleagă cum poate să vorbească Adrian Zuckerman despre „baronii roșii” în condițiile în care este... evreu.

Președintele PSD s-a referit, astfel, la una din teoriile conspiraționiștilor antisemiți, potrivit căreia comunismul ar fi fost creat și răspândit în lume de către evrei.

Vă prezentăm dialogul integral din emisiune:

Marius Tucă: Cum privește PSD, dvs. personal, toate aceste apariții ale lui Zuckerman, ambasadorul SUA la București? Haideți să vă pun rău cu SUA.  

Marcel Ciolacu: Nu e de pus rău. Am avut și întâlniri oficiale cu domnul ambasador.  

Marius Tucă: Dar dvs. ați văzut comunicatele?  

Marcel Ciolacu: Astfel de derapaje venite într-un fel parcă ar fi o înțelegere cu Iohannis nu știu cât de bine fac unui parteneriat strategic. Repet, întotdeauna e atacată puterea, fiindcă abuzurile se fac când ești la putere. (…) Știți istoria și știți de unde vine expresia ciuma roșie. Chiar m-a mirat că domnul Zuckerman, totuși știu că este evreu, cum poate să vorbească de baroni roșii și să facă așa analogii?! Mi-e greu să înțeleg de unde vin, dar asta este.

Vedeți video de la minutul 04:10:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.