Înalt preacovidiotul Teodosie a strâns credincioșii la o slujbă în biserică, pentru a-i instiga să nu respecte decizia instanței. Poliția a intervenit, a răsfirat mulțimea și a împărțit amenzi


Înalt preacovidiotul Teodosie a strâns credincioșii la o slujbă în biserică, pentru a-i instiga să nu respecte decizia instanței. Poliția a intervenit, a răsfirat mulțimea și a împărțit amenzi

Prelatul răzvrătit al pandemiei, ÎPS Teodosie, care se crede deasupra legilor și deciziilor autorităților, a continuat seria acțiunilor sale iresponsabile, adunând, miercuri dimineață, câteva zeci de persoane la o slujbă în Biserica Sfânta Ecaterina, din cartierul constănțean Tomis Plus. 

Slujba ar fi fost ținută la scurt timp după ce arhiepiscopul Tomisului a aflat decizia instanței, care a  respins, la judecată de fond, solicitarea acestuia de a permite și credincioșilor din alte zone ale țării, nu doar localnicilor*, să participe la pelerinajul de Sfântul Andrei, în zilele de 29 și 30 noiembrie.  

Din relatările presei locale, ÎPS Teodosie, în ciuda deciziei instanței, le-ar fi sugerat credincioșilor din Constanța să vină în număr cât mai mare în zilele de pelerinaj.  

Serviciul religios al iresponsabilului - în condițiile în care Constanța este în carantină de pe 20 noiembrie vreme de 14 zile -  a fost întrerupt de apariția reprezentanților forțelor de ordine care au disperat adunarea și au aplicat amenzi în de mii de lei.

Potrivit siteului focuspress.ro, polițiștii Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul lăcașului de cult din municipiul Constanța, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecție sanitară.

La fața locului au ajuns polițiștii și jandarmii constănțeni, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

Forțele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecție și nu respectau măsurile de distanțare socială. Acestea au fost sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei.

*Tribunalul Constanța a respins, miercuri dimineață, cererea arhiepiscopului de a permite organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei. Restricțiile de pandemie impun ca la pelerinaj să participe numai locuitorii din comuna Ion Corvin, situată la 80 de kilometri de Constanța.  

În perioada pandemiei, ÎPS Teodosie s-a remarcat prin mai multe declarații și acțiuni controversate. În 16 mai, a doua zi după instaurarea stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului a decis să refacă în noaptea de 25 spre 26 mai slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile care țin de arhiepiscopie, decizie criticată de către Patriarhie. 

Recent, ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă de alungare a COVID-ului pe ulițele comunei Cogealac și a solicitat instanței, prin controversata avocată Diana Șoșoacă, să suspendare hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Detali AICI

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.