O cunoscută avocată sancționează public populismul renunțării la pensiile speciale: „Sunt un drept, nu o obligație. Se acordă doar la cerere. Nu-i aleargă nimeni cu pensia specială pe stradă”


O cunoscută avocată sancționează public populismul renunțării la pensiile speciale: „Sunt un drept, nu o obligație. Se acordă doar la cerere. Nu-i aleargă nimeni cu pensia specială pe stradă”

Elenina Nicuț, o cunoscută avocată din București extrem de prezentă pe Facebook, a atras atenția că pensiile speciale sunt un drept, nu o obligație, la care beneficiarii pot renunța printr-o simplă cerere.

Ea a dorit astfel să sancționeze public demagogia PSD și USRPLUS, ai căror parlamentari se bat cu pumnii în piept că vor demisiona din Legislativ, pentru a nu beneficia de aceste pesnii speciale. 

„Pe lângă multe altele, ce mă intrigă pe mine la faza cu demisiile din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale, este că respectivele pensii sunt un drept, nu o obligație. Concret, se acordă doar la cerere.

Altfel spus, la o adică, nu-i aleargă nimeni cu pensia specială pe stradă și nu le o îndeasă nimeni cu sila în cont”, a scris Elenina Nicuț.

CITEȘTE ȘI:

Un secretar de stat din MJ detonează demersul parlamentarilor de a-și da demisia: Vor primi pensie specială!

Demisia propriu-zisă a parlamentarilor USR, programată pentru luna decembrie. Ce prevede cadrul normativ privind acordarea pensiilor speciale pentru aleșii din Parlament cu mandat incomplet

Ciolacu, monument de populism grețos. Se bate cu pumnul în piept că renunță la pensia specială de parlamentar, dar se dă de ceasul morții să obțină indemnizația de revoluționar

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.