INTERVIU Doru Mărieș: "Dacă nu am mai fi în UE și NATO, Ciolacu ar fi de mâine Erdogan sau Putin!"


INTERVIU Doru Mărieș: "Dacă nu am mai fi în UE și NATO, Ciolacu ar fi de mâine Erdogan sau Putin!"

Camera Deputaților, în calitate de prim for sesizat, a votat pe 10 noiembrie contra cererii de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis în legătură cu acțiunea PSD de a respinge OUG 91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Cererea de reexaminare a fost respinsă cu 120 de voturi "pentru", 136 "împotrivă" și 24 abțineri. PNL, USR, PMP și deputata independentă Ana Birchall au votat pentru desființarea IRR. Soarta IRR se va decide în Senat, care are rol de for decizional în acest caz.

Într-un interviu acordat Podul.ro, președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, a fost chestionat dacă votul din Camera Deputaților contra desființării IRR reprezintă un semnal clar al PSD-ului lui Ciolacu că nu se rupe de trecut și nu își asumă o reformă reală. În acest context, Doru Mărieș a atras atenția că ar fi un dezastru ca PSD să ia un scor mai mare ca PNL la alegerile parlamentare din decembrie, întrucât Ciolacu și-a dat arama pe față în ultima perioadă, arătând că nu e cu nimic diferit față de Dragnea la capitolul tupeu și obrăznicie: "Veți vedea obrăznicia acestui individ. E un individ care își ia certificat de revoluționar pe nimic, el n-a făcut nimic la Buzău în afară de FSN, deci a fost de partea trădătorului și a criminalului care a dat lovitură Revoluției. Mai are și tupeu să ceară certificat de Revoluționar cu Rol Determinant", a semnalat Mărieș. 

"Dacă legislația i-ar permite și dacă nu am mai fi în UE și NATO, Ciolacu ar avea de mâine un comportament precum Erdogan sau Putin", a mai subliniat președintele Asociației 21 Decembrie 1989. 

Totodată, Mărieș a precizat că din cauza PSD nu avem parte de adevărul juridic în cazul mai multor dosare importante: "Nici legat de Revoluție nu avem adevărul juridic, nici înainte de 22 decembrie, nici pentru perioada de după, 13-15 iunie nici atât, evenimentele sângeroase de la Târgu Mureș din data de 15 martie 1990 nu, Mineriada din 1991 nu, Colectiv nu, 10 august nu. Păi de ce? Cine a fost la timonă pe 10 august? Nu Dragnea și nenorociții ăia de generali?".

"Presupun că după alegeri se va da o nouă OUG și nu va mai fi în Parlament o majoritate care să o respingă. Astfel, se va termina cu această invenție, Institutul Revoluției, care nu a făcut nimic altceva decât să încerce să contracareze Asociația 21 Decembrie, pe bani, pe foarte mari salarii, sinecuri enorme. Au contracarat în sensul în care noi am zis că Iliescu e un criminal, iar ei au spus că e un erou, că este președintele IRR, că a scris cărți multiple, “uitați istoricii ce au scris”. Istoricii să scrie ce au zis victimele în declarații: “M-a bătut un ofițer de miliție/armată, m-a bătut de m-a înnebunit, m-a ținut arestat din ordinul lui Ceaușescu și al lui Iliescu”. Asta spun victimele, asta trebuie să consemneze și istoricii. Asta spune CEDO într-o rezoluție, în care Iliescu e menționat de șapte ori: “Iliescu a dat ordin”.  

Unii oameni politici și unii șefi de structuri din România, după plecarea lui Dragnea, au făcut același păcat pe care l-au făcut și înaintașii lor după plecarea lui Iliescu, Năstase, Geoană și Ponta și anume să spună că “Domne’, cu Ciolacu se poate discuta”. Ce observăm în ultimele zile? Întrebarea dvs. e punctuală în legătură cu IRR, care a fost desființat prin OUG anul trecut. Ciolacu a picat OUG. Cum să nu-i facă el pe plac lui Ion Iliescu? E șeful lui suprem în acest partid. Oameni buni, Iliescu e șeful suprem al PSD, președinte de onoare al partidului. Ciolacu le-a făcut mendrele și lui Voican și lui Iliescu, la toți, desființând ordonanța lui Orban. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu IRR. Probabil vor da o OUG după parlamentare. Ar fi culmea să le dea bani și pe 2020 și să-i legitimeze. Mă uit la Ciolacu de câteva zile cât este de agresiv. Deja e Dragnea II. Cum să nu vă atace Iohannis și Orban pe voi marele partid nereformat de 70 de ani încoace?! Sigur că vă obligă instituțiile europene, legislația care s-a schimbat în cei 30 de ani, sigur că nu mai puteți aduna recolta de pe câmp și să o duceți în Uniunea Sovietică precum în anii 50, dar obrăznicia și tupeul au rămas același. E un partid care are în fruntea lui un individ pus sub urmărire pentru crime împotriva umanității. Faptele pe care PSD le-a săvârșit împotriva națiunii române după Revoluție, indiferent că s-a numit FSN, PDSR sau PSD, nu și le-a asumat niciodată. Justiția spune clar “Domne’, voi le-ați făcut!”. Năstase nu și le-a asumat, Iliescu nici atât, Geoană nici atât, Ponta nici atât, Dragnea nici atât și a venit Ciolacu, care are aceeași atitudine precum ceilalți. Dacă legislația i-ar permite și dacă nu am mai fi în UE și NATO, Ciolacu ar avea de mâine un comportament precum Erdogan sau Putin. Veți vedea obrăznicia acestui individ. E un individ care își ia certificat de revoluționar pe nimic, el n-a făcut nimic la Buzău în afară de FSN, deci a fost de partea trădătorului și a criminalului care a dat lovitură Revoluției. Mai are și tupeu să ceară certificat de Revoluționar cu Rol Determinant. A avut rol determinant domne’ la Buzău, a făcut FSN, adică a făcut falanga Partidului Comunist.  

Acest tupeu al lui Ciolacu din ultimele zile, personaj care nu a fost atât de agresiv până acum, a fost mai calm, mai domol, părea puțin mai echilibrat, avea o reținere, o să-l vedeți escaladat până pe 6 decembrie la maxim pentru că PSD simte că ar putea să ia un procent în plus peste PNL. Ferească Dumnezeu! Cu toată supărarea noastră pe unele acțiuni sau non-acțiuni ale celor din PNL, nu se compară și nu mi-aș dori niciodată să văd PSD cu un procent deasupra în decembrie. Așa că mergeți la vot, nu fiți puturoși în decembrie! Și nu votați PSD! Vreți dosarele istorice să fie făcute? Cine le-a împiedicat în ultimii 30 de ani major? Structurile de forță care au acționat în Decembrie 1989 și structurile de putere ale FSN, PDSR și PSD. Legat de perioada 1945-1989 să vă uitați la polonezi care au 22 de mii de dosare, iar noi aproape că nu avem niciunul, avem Vișinescu și Ficior. Hai că avem și noi două dosare. Rușine națională! După 70 de ani nu ești capabil să bagi în pușcărie pe cei care au omorât. Vedeți și în Basarabia ce s-a întâmplat în perioada respectivă. Nici legat de Revoluție nu avem adevărul juridic, nici înainte de 22 decembrie, nici pentru perioada de după, 13-15 iunie nici atât, evenimentele sângeroase de la Târgu Mureș din data de 15 martie 1990 nu, Mineriada din 1991 nu, Colectiv nu, 10 august nu. Păi de ce? Cine a fost la timonă pe 10 august? Nu Dragnea și nenorociții ăia de generali?", a precizat Mărieș. 

Întrebat dacă PSD ar mai putea genera evenimente violente precum pe 10 august 2018 în cazul în care ar câștiga parlamentarele, Mărieș a avertizat că ne putem aștepta și la represiuni similare cu cele din 22 decembrie 1989. 

"Ne putem aștepta și la un alt 22 decembrie. De ce 10 august? Ăștia în general le produc iarna. Le place iarna să le producă, că vin cu căciula aia de cazac în cap. Ia pune-i o căciulă de cazac în cap domnului președinte al PSD de azi sau lui Dragnea și vezi ce bine le stă. Sunt rău nu? Nu sunt rău, dar e vorba de oameni care s-au opus privind scrierea istoriei așa cum a fost ea în ultimii 70 de ani în România. S-au opus istoriei. Eu dau în ei și nu-i las. Mi-am pus și viața în pericol, nu am murit de glonț, era să mor de greva foamei. Pentru ce? Ca să nu-i las să scrie istoria așa cum vor ei. Ei sunt criminali, nu altceva! Un partid care de 30 de ani susține crimele făcute din 1945 până în 1989 nu poate fi decât criminal. Nu se poate să nu îți spui “M-am înscris în PSD. Oare ce a făcut partidul ăsta? A omorât, a furat, a distrus. Păi cum să mă înscriu în partidul ăsta? Doar dacă mă trimite tata care a fost general se Securitate, turnător, membru PCR sau informator”. Am avut 2 milioane de informatori ai PCR. Asta nu spune nimeni. 2 milioane de informatori, cea mai mare rețea din Europa. Atunci tu te duci și te înscrii în acest partid susținând așa-zisa social-democrație pentru ca de fapt să-l aperi și protejezi pe taică-tu care a ucis, care a furat, pe maică-ta care a fost activistă de partid și într-un final pe tine. Nu e om sărac care să fie în PSD. Devalizarea economiei naționale în ultimii 30 de ani aparține PSD în primul și în primul rând. Și-au mai băgat și alte partide nasul în borcanul cu miere, dar politica națională de crimă și corupție, corupția fiind clădită pe crimele din 1989, a fost făcută de PSD în ultimii 30 de ani. Îi pot înțelege pe tanti Mărioara și pe Badea Gheorghe care nu au habar de istorie și se duce să voteze PSD că i-a promis careva un polonic de ciorbă în plus, dar un om care are pic de echilibru și vrea ca odrasla lui să nu fie mințită, să îi fie scrisă în manual istoria cu adevăruri nu cu minciuni precum pe vremea lui Ceaușescu sau lui Dej, nu poate să meargă să voteze acest partid, decât dacă are o complicitate ori la hoție ori la crimă, ori la al ascunde pe taică-su sau pe maică-sa ori pentru a-și ascunde buzunarele pe care le-a umplut în ultimii ani. E ilogic să votezi cu PSD în 2020, la 31 de ani de la Revoluție, să nu știi istorie, să nu știi ce s-a întâmplat, să nu pricepi din punct de vedere moral că au murit niște oameni și cineva trebuie să le facă dreptate. Cine face dreptate morților eroi? Cei care rămânem în viață. Iar noi am rămas în viață și unii dintre noi se duc și pun ștampila pe PSD și pe Ciolacu. Păi să le puneți căciulă cazac și vermonele din alea pe care le găseam prin piețe să meargă să stropească pe trotuar și să moară iarba aia care crește și ridică în sus bordura. Asta trebuie să le dăm pesediștilor, să umble prin București cu vermonela, nu să obțină funcții la primărie, la Guvern sau în servicii", a conchis Doru Mărieș. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.