Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar de către DNA pentru fapte de corupție


Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar de către DNA pentru fapte de corupție

Fostul primar PSD de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, a fost sub control judiciar, cu o cauțiune de un milion de euro, după ce a fost audiat toată noaptea de vineri spre sâmbătă de procurorii DNA. O altă cauțiune de 200.000 de euro a fost instituită în cazul fostei soții a politicianului. Potrivit G4Media, Tudorache ar fi acuzat de luare de mită.

Avocatul suspectului a anunțat , după audierile care au durat 12 ore la sediul DNA, că va contesta cauțiunea în instanță.

Tudorache, 56 de ani, fost parlamentar  din partea PSD în legislatura 2012-2016 și apoi primar al Sectorului 1 între 2016- 2020, este suspect în două dosare de corupție, pentru luare de mită și spălare de bani. Unul dintre dosare privește achizițiile de tablete pentru elevi, iar al doilea are în vedere fapte din 2007.

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO. Manipulările ticăloase ale realizatorului TV-PSD Silviu Mănăstire. Pe plătitorul de publicitate Tudorache l-a menajat, pe Clotilde Armand a atacat-o dezlănțuit cu minciuni sfruntate

În urmă cu două zile, anchetatorii au efectuat 38 de percheziții într-unul din dosarele care-l vizează pe Tudorache. Una dintre acestea a avut loc la domiciliul fostului primar. Acesta posta candid pe pagina sa de Facebook un text în care se apăra spunând că nu este bogat, singura sa avere fiind onoarea și familia. 

„Am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea.  Nu am fost <<ridicat>>, <<dus la audieri>>, <<reținut>> sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de <<suspect>> sau <<inculpat>> în vreun dosar”, preciza el. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.