Huawei, în pragul COLAPSULUI? Cum încearcă China comunistă să-și salveze colosul, pe bucăți, prin minciuni și cosmetizări propagandistice


  • ACP
  • Nov 17, 2020 17:07
  • 2122
Huawei, în pragul COLAPSULUI? Cum încearcă China comunistă să-și salveze colosul, pe bucăți, prin minciuni și cosmetizări propagandistice

După ce bravat pretinzând că are niște performanțe economice fantastice pentru anul acesta, compania Huawei recunoaște, în sfârșit, că, în realitate, se luptă să își țină pe linia de plutire bună parte din imperiu, după sancțiunile pe care i le-a administrat Washingtonul și după respingerea tehnologiei sale 5G în majoritatea statelor occidentale și nu numai. 

Chiar propaganda comunistă chineză admite acum că Huawei încearcă să se salveze și să asigure locurile de muncă a peste un milion de oameni care lucrează la marca Honor, pe care a deținut-o până zilele trecute. În acest scop, Huawei a semnat un acord cu Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd. pentru a vinde toate activele comerciale legate de marca sa de telefoane mobile Honor către 30 de agenți și dealeri ai modelului.

Acordul a fost încheiat de lanțul industrial Honor pentru a-și „asigura propria supraviețuire”, conform declarației de marți, în care Huawei împreună cu agenții și dealerii mărcii Honor dau asigurări că „schimbarea proprietății nu va afecta direcția de dezvoltare a companiei”.

Odată ce vânzarea va fi încheiată, Huawei „nu va deține nicio acțiune sau nu va fi implicată în activități de management al afacerii sau de luare a deciziilor în noua companie Honor”

”Sperăm că această nouă companie Honor va începe un nou drum împreună cu acționarii, partenerii și angajații săi”, se mai menționează în declarația citată. 

Înființată în 2013, Honor este o marca companiei Huawei destinată pieței pentru tineri, o unitate relativ independentă de compania mamă încă de la înființare, care nu are nicio miză în competiția internațională 5G, după cum spun acum chinezii, în încercarea de a arăta că marca Honor nu trebuie considerată parte din compania gigant luată la țintă de SUA și de o mulțime de alte state. 

Despărțirea Honor de Huawei ar trebui să asigure atât salvarea mărcii, care este acum independentă, cât și furnizorii acesteia, în condițiile în care furnizorii, producătorii, distribuitorii și vânzătorii marcii Honor s-au confruntat cu dificultăți imense până în momentul de față, potrivit unor surse din companie apropiate trazacției. 

”Afacerea de consum a Huawei a fost supusă unei presiuni uriașe în ultima vreme”, au declarat oficiali ai gigantului tehnologic chinez, atribuind acestă presiune ”indisponibilității persistente a elementelor tehnice necesare activității noastre de telefonie mobile”

Mai exact, în urma sancțiunilor impuse de SUA, care interziceau tuturor companiilor americane să furnizeze componente și software pentru Huawei, chinezii nu au mai putut importa, de exemplu, cipurile produse companiile americane AMD, Intel și Skyworks și nici software, iar asta a și împiedicat gigantul chinez să își poată proiecta propriile cipuri. Nu a fost oficializată nicio cifră pentru tranzacție, dar e clar că statul comunist chinez e gata să accepte orice preț pentru a-și salva pe părți compania cea mai mare din industria hi tec și nu mai repetă toate sloganurile propagandei ca până acum, recunoscându-și în sfârșit dimensiunea afectării în urma sancțiunilor primite din partea administrației Trump – mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.