Maia Sandu, jignită de Victor Ponta în 2016: „O duduie, o variantă la fel de ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei”


Maia Sandu, jignită de Victor Ponta în 2016: „O duduie, o variantă la fel de ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei”

Pe 14 septembrie 2016, Victor Ponta a avut o postare extrem de dură pe pagina personală de Facebook, în care își exprima profunda nemulțumire pentru faptul că, în România, se contura un sprijin pentru candidatura Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, de acum patru ani.  

Pe atunci, fostul premier era un puternic susținător al lui Iulie Leancă, fost premier al R. Modova, și le solicita autorităților române să îl sprijine pe acesta.

În paralel, Ponta declanșa un atac foarte dur la adresa Maiei Sandu, fără a-i pronunța însă numele.

„Secta și Propaganda Talibană din România tot promovează o duduie (o variantă la fel de ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei) - evident fără nicio șansă - care însă în funcție ar face mai mult rău decât Armata Roșie! Președintele României însă tace, Guvernul tace... Poate așa au primit <<ordin>>! Și alegerile sunt în câteva săptămâni!

Și uite așa ne vom trezi în noiembrie cu Igor Dodon (admiratorul lui Putin și adversarul României) Președinte al Moldovei - și o să întelegem clar ce a vrut să spună Ambasadorul SUA la Chișinău când a zis că Moldova nu e România!" posta, în septembrie 2016, Victor Ponta, pe Facebook.

Favoritul său în alegeri, Iurie Leancă, a obținut doar 3,11% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale de acum patru ani, în timp ce Maia Sandu, cu 38,45%, s-a calificat în turul doi. Din păcate a fost învinsă de socialistul Igor Dodon, în fața căruia și-a luat revanșa anul acesta.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.