Păstrarea vaccinurilor anti-Covid-19 la o temperatură de -70 grade reprezintă o imensă dificultate pentru Japonia. Guvernanții din România se gândesc la astfel de probleme?


  • ACP
  • Nov 17, 2020 12:41
  • 1454
Păstrarea vaccinurilor anti-Covid-19 la o temperatură de -70 grade reprezintă o imensă dificultate pentru Japonia. Guvernanții din România se gândesc la astfel de probleme?

Imediat ce a fost anunțat succesul vaccinului produs de compania Pfizer, în Japonia a apărut problema modului în care vor fi păstrate și inoculate dozele de vaccin. Faptul ca acestea trebuie păstrate la – 70 grade reprezintă o imensă dificultate chiar și pentru o țară atât de dezvoltată, în condițiile în care vaccinurile folosite în Japonia pentru gripe și alte boli sunt ținute la temperaturi între 0 și 10 grade. 

Frigiderele speciale, care pot ține în siguranță vaccinurile împotriva noului coronavirus sunt mult mai puține decât ar fi necesar iar producătorii echipamentelor de acest fel sunt deja depășiti de numărul mare de comenzi, în creștere rapidă încă din martie pentru Europa și Statele Unite. 

Companiile din Japonia care produc astfel de frigidere lucrează deja la foc continuu și trebuie să își crească în continuare producția pentru a putea face față cererii guvernului japonez. 

În condițiile în care guvernul de la Tokio a convenit cu Pfizer achiziționarea a 120 milioane doze de vaccin, e absolut necesar ca în Japonia să fie pregătite și un număr corespunzător de frigidere speciale. 

O sursă din guvernul japonez a spus pentru presă ceea ce era oricum ușor de dedus, anume faptul că nu toate instituțiile medicale vor avea frigiderele speciale necesare pentru vaccinurile împotriva noului coronavirus.

Toate acestea sunt niște probleme imense și pentru România, însă administrația actuală din țara noastră nu pare să se fi gândit serios până acum la ele. Oricum, e greu de crezut că ar putea fi găsite soluții în câteva luni, chiar dacă am avea niște decidenți străluciți, care să lucreze cu maximă eficiență, cum sunt cei din Japonia. 

Ai noștri, din administrațiile locale, s-au gândit în schimb să nu mai pună toate decorațiile luminoase pentru Crăciun, ca să facă economii. Ceea ce e iar diferit de ce se întâmplă în Japonia, unde au fost deja aprinse, în mai multe orașe, luminile de Crăciun - detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.