FOTO Manevre SUSPECTE ale trupelor RUSEȘTI la Nistru! Urmează un ”Maidan” rusesc dacă Maia Sandu îl va învinge pe Dodon?


FOTO Manevre SUSPECTE ale trupelor RUSEȘTI la Nistru! Urmează un ”Maidan” rusesc dacă Maia Sandu îl va învinge pe Dodon?

Noi mișcări de trupe rusești au loc în zona de securitate nistreană, avertizează presa de la Chișinău. Amintim că duminică se va desfășura al doilea tur al alegerilor prezidențiale, după ce rusofilul corupt Igor Dodon l-a pierdut pe primul în favoarea pro-europenei Maia Sandu, candidata PAS. 

Aceste mișcări de trupe pot avea legătură și cu scenariile vehiculate intens dincolo de Prut, zilele astea, scenarii referitoare la faptul că Igor Dodon și PSRM pregătesc, în eventualitatea pierderii alegerilor prezidențiale, transformarea mitingurilor socialiste într-un soi de ”Maidan” rusesc, pentru menținerea lui Dodon la butoanele puterii și pentru escaladarea crizei. 

Surse de încredere au declarat pentru Jurnal.md că azi, 13 noiembrie, aproximativ la ora 14:45, pe traseul Tiraspol – Râbnița - Dubăsari, din regiunea transnistreană, au fost dislocate șase unități de transport special militar de model „URAL”. Aceste mijloace de transport sunt destinate pentru transportarea trupelor militare ruse și a mijloacelor logistice care aparțin Contingentului Militar Rusesc (GOTR) de pe teritoriul ocupat din stânga Nistrului.

Cele șase unități de transport „Ural” erau însoțite de două automobile ale miliției din așa numita „rmn”.

Aceeași sursă ne-a mai informat că începând cu seara zilei de azi, 13 noiembrie, întreg efectivul armatei ruse din Transnistria, așa numitul GOTR, va trece la regimul de alarmă avansată. E vorba de unitățile dislocate la Tiraspol, Bender și de la depozitul de la Colbasna.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.