ALEGERI ÎN R. MOLDOVA. Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE: „Prezența mare la vot înseamnă victoria candidatului proeuropean Maia Sandu” | MERGI LA VOT CÎT ÎNCĂ POȚI!


ALEGERI ÎN R. MOLDOVA. Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE: „Prezența mare la vot înseamnă victoria candidatului proeuropean Maia Sandu” | MERGI LA VOT CÎT ÎNCĂ POȚI!

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreşedinte al grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE), a declarat, într-un interviu pentru PS News,  că o prezență mare la alegerile prezidențiale din Republica Moldova înseamnă victoria candidatului pro-european Maia Sandu. „Decizia le aparține în continuare cetățenilor Republicii Moldova și în turul doi al alegerilor prezidențiale. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să iasă la vot”, spune acesta.

„Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale pentru că cetățenii Republicii Moldova vor o schimbare. Igor Dodon și-a arătat limitele în cei patru ani de mandat. Oamenii vor acum un președinte care să modernizeze țara, să reformeze sistemul administrativ, să aducă prosperitate și dezvoltare economică, un președinte care să combată corupția. Decizia le aparține în continuare cetățenilor Republicilor Moldova și în turul doi al alegerilor prezidențiale. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să iasă la vot. Prezența mare la vot înseamnă victoria candidatului proeuropean Maia Sandu”, consideră Mureșan.

El punctează că „Maia Sandu este un om politic cunoscut, respectat și apreciat atât la nivel european cât și în România”, „capabil să obțină rezultate concrete pentru cetățenii Republicii Moldova din dialogul cu partenerii internaționali.” 

„Republica Moldova are nevoie de un președinte care va fi primit peste tot în lume. Am văzut în cei patru ani cu Igor Dodon că izolarea aduce sărăcie. Maia Sandu, în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova, a dat dovadă că poate coopera de la egal la egal cu președinții și prim-miniștrii din toată lumea. A deblocat pentru Republica Moldova sprijin internațional care a fost blocat pe parcursul multor guvernări anterioare”, crede vicepreședintele PPE.

În opinia sa, „încă patru ani cu Igor Dodon președinte” ar însemna pentru Republica Moldova „izolare, sărăcie, stagnare, incertutidine, lipsa modernizării și plecarea tinerilor din țară.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.