Iohannis îl avertizează pe Dodon: "Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică!"


Iohannis îl avertizează pe Dodon: "Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică!"

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o declarație de presă, inclusiv referitoare la turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care se vor desfășura duminică, 15 decembrie. În acest context, Iohannis a salutat votul acordat Maiei Sandu în turul I de cetățenii Republicii Moldova. 

Totodată, președintele României a reiterat sprijinul pe care țara noastră l-a oferit și-l oferă Republicii Moldova. Mai mult decât atât, Iohannis a lansat un avertisment voalat către actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, transmițând că țara noastră va fi extrem de atentă ca alegerile să se desfășoare corect. 

"M-am bucurat să văd în primul tur un vot al cetățenilor pentru candidata Maia Sandu, acesta fiind de fapt un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova, pe care România a susținut-o permanent și o susține fără rezerve. Am subliniat mereu că drumul spre Europa e unul al progresului, cu reforme curajoase în special în domeniul justiției și prin consolidarea justiției. 

România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare. Țara noastră a investit deja semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și multe alte domenii în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republicii Moldova și pentru consolidarea democrației. Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova în ansamblul său. 

Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova e decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite", a zis Iohannis. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.