Fenomenul Oana Lovin vs Antonella Lerca


Fenomenul Oana Lovin vs Antonella Lerca

O videochatistă și un travestit care au intrat în spațiul politic românesc. Românii sunt de multă vreme o parte importantă a industriei sexului din Europa, nu ne referim acum la cum s-a ajuns la asta și la răsturnările valorice petrecute în decursul unei singure generații.

Acum vreau să subliniez faptul că reprezentanți ai industriei sexului au devenit actori politici care au un segment propriu de public. Dar cea mai importantă subliniere este alta: agenda stângistă a Antonellei Lerca a fost una absolut falimentară, nu a reușit să strângă semnături pentru o candidatură. 

În schimb agenda cvasi-conservatoare a Oanei Lovin are priză la public. (Am ales intenționat să ignor proveniența din zona PSD a ideilor vehiculate de Oana Lovin, ca și teoriile cvasi-conspiraționiste; fundamental agenda ei este una conservatoare).

Avem încă un paradox românesc: un vector de imagine provenit din industria sexului care are succes public cu un discurs conservator. Pe nimeni nu deranjează disonanța cognitivă (care de altfel pare să fie un mod de viață în spațiul public românesc).

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.