Lovitură pentru rusofilul Dodon! DOVADA că PSRM-istul penal Maxim Lebedinschi a fost implicat până peste cap în Operațiunea Bahamas, prin care Dodon a spălat banii RUSIEI. Culisele unui împrumut cu adresă


Lovitură pentru rusofilul Dodon! DOVADA că PSRM-istul penal Maxim Lebedinschi a fost implicat până peste cap în Operațiunea Bahamas, prin care Dodon a spălat banii RUSIEI. Culisele unui împrumut cu adresă

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) își continuă, pe Facebook, seria de dezvăluiri privind anturajul PSRM-ist penal al și mai penalului rusofil, socialist și românofob Igor Dodon, candidatul Rusiei la funcția supremă în stat. 

Dacă ieri a fost vorba despre dubiosul împrumut făcut de Corneliu Furculiță, în 2016, deputatul prezintă astăzi documente vizând tot un astfel de împrumut, la fel de dubios și de nedeclarat în conformitate cu prevederile legii, făcut de fostul consilier prezidențial Maxim Lebedinschi, actual secretar al Comisiei Electorale Centrale. 

Pentru neofiți, facem precizarea ce acest păienjeniș de împrumuturi a fost orchestrat în strânsă legătură cu Operațiunea Bahamas, prin care Dodon&Co au spălat banii Rusiei în Bahamas, printr-o rețea de offshoruri, pentru a-i pompa mai apoi în campania prezidențială a prorusului și în câteva buzunare aferente. Menționăm că în astfel de acțiuni au fost implicați nu mai puțin de 29 de lideri PSRM, grupare infracțională care își ia lumina de la Kremlin. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile deputatului Iurie Reniță:

”Bahamistul de la CEC

Actualul secretar general al Comisiei Electorale Centrale și ex-consilier prezidențial, Maxim Lebedinschi, face și el parte din ‹galeria› celor 29 de fruntași și activiști PSRM-iști, care au făcut masiv împrumuturi în anii 2015-2016 de la SRL ‹Exclusiv Media›, avându-l ca fondator pe actualul președinte al fracțiunii socialiste din parlament, Corneliu Furculiță. 

În 2016 au avut loc alegeri prezidențiale, iar candidatul PSRM (ca și în prezent) a fost liderul acestuia Igor Dodon. Împrumuturile de zeci de milioane de la acest SRL PSRM-ist conduc la fireasca concluzie că banii au fost utilizați pentru campania prezidențială din 2016.

Chiar dacă nu a putut ‹concura› la egal cu Corneliu Furculiță în privința împrumuturilor, Maxim Lebedinschi ‹s-a mulțumit› și cu 960.000 de lei, fără a-i menționa în declarația de venituri și proprietăți. 

Deoarece nu cunoaștem cifra exactă a împrumuturilor totale ale lui Maxim Lebedinschi de la SRL ‹Exclusiv Media› (ar putea fi mult mai mare), acest lucru urmează să-l clarifice Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Anticorupție, inclusiv Fiscul, poliția sau alte structuri cu responsabilități de constatare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.