Acuzând o serie de afecțiuni care nu au comportat nici cea mai mică legătură cu SARS-COV-2, teleormăneanul Tudor Anghel (53 ani) a fost internat, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost operat și, ulterior, relocat într-o secție în care nu se aflau bolnavi depistați cu noul coronavirus.
În doar câteva zile, familia susține că lui Tudor Anghel i s-au făcut, în incinta spitalului amintit, nu mai puțin de 4 teste coronavirus, rezultatele fiind negative de fiecare dată.
(Tudor Anghel, 53 ani)
Tudor Anghel avea să moară pe 4 noiembrie. Potrivit Certificatului Medical Constatator al Decesului (foto jos), ultima cauză a morții este infectarea cu SARS-COV-2, deși documentul atestă un accident vascular celebral ischemic și hemoragie intracerebrală, la care se adaugă comorbidități. Pe de altă parte, nu mai puțin de 4 teste atestă că el a intrat în spital fără a fi infectat cu noul coronavirus.
Familia a fost telefonată să vină să ia trupul neînsuflețit de la morga Spitalului Universitar de Urgență, dar fără a fi informată absolut deloc că, oficial, moartea lui Tudor Anghel s-ar fi datorat infecției cu SARS-COV-2. După un drum de câteva ore (a venit din Izvoarele, Teleorman), fiul decedatului a aflat vestea abia la morgă. În aceste condiții puțin spus suspecte, familia refuză să ridice trupul de la morgă, în lipsa unor clarificări oficiale.
”La morgă ni s-a spus că i s-ar fi făcut un ultim test, deci e vorba de un al cincilea test, despre care familia nu a știut nimic, și că acesta ar fi ieșit pozitiv. Rețineți: ei invocă un test pe care nimeni din familie nu l-a văzut și nu a auzit de el, un test invocat doar la nivel verbal, care ar fi ieșit pozitiv în urma altor patru teste al căror rezultat a fost negativ. Solicităm hârtia semnată și parafată cu analiza testului, altfel refuzăm să ridicăm trupul.
După ce, inițial, cei de la morgă ne-au indus în eroare, chemându-ne să ridicăm un trup fără să ne spună nimic despre SARS-COV-2, acum au început să ridice din umeri, plictisiți de stăruințele noastre. Ne-au dat mai multe numere de telefon și interioare din Spitalul Universitar de Urgență la care fie nu răspunde nimeni, fie ni se spune că nu ține de ei să rezolve această problemă. Cu alte cuvinte, familia a ajuns bătaie de joc a personalului de acolo. Tot ce putem face e să stăm în fața spitalului și să telefonăm la diverse numere, în timp ce doi părinți bătrâni și îndurerați își așteaptă fiul acasă pentru a-l înmormânta creștinește.
Vrem și noi să știm când și cum s-a infectat domunul Tudor Anghel cu SARS-COV-2 și cum, când i s-a făcut testul respectiv, al cincilea, dacă înscrisul medical constatator spune că pacientul era intubat și aflat sub ventilație mecanică. Tudor Anghel a fost internat în spital pentru cu totul alte probleme de sănătate și modul în care a murit stârnește numeroase semne de întrebare, la care iată că nimeni nu vrea să răspundă instituțional, batjocorind o întreagă familie îndurerată”, ne-a relatat un membru al familiei.