Iohannis, aflat la Guvern, impune noi restricții la nivel național: "Nu dorim să închidem economia românească. Noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați"


Iohannis, aflat la Guvern, impune noi restricții la nivel național: "Nu dorim să închidem economia românească. Noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați"

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la o ședință de Guvern, în cadrul căreia a anunțat că se vor impune noi restricții la nivel național pentru a se combate răspândirea coronavirusului. România a doborât joi recordul de noi infectări cu coronavirus: 9.714 cazuri noi în ultima zi şi 121 decese, iar la terapie intensivă sunt 1014 pacienți. 

Klaus Iohannis: "Sunt necesare măsuri la nivel național pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile luate până acum nu mai sunt suficiente. 

-școlile să treacă toate în online

-angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil

-magazinele trebuie să fie închise seara la ora 21 

-circulația pe timpul nopții trebuie restricționată

-petrecerile publice și private trebuie interzise

-târgurile și piețele trebuie închise

-portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice și la toate locurile de muncă indiferent dacă vorbim de locuri publice în interior sau în exterior

-firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să își decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând în acest fel distanțarea suficientă între persoane

În același timp, ne dorim să continue activitățile economice. Nu dorim să închidem economia românească. Noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Și da, vrem ca românii să își continue viața cât de mult se poate apropiat de o viață normală. Doar că nu suntem în condiții normale, ci de pandemie și nu putem să facem abstracție de acest lucru".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.