Dodon și cei 29 de HOȚI! Reniță detonează gașca penală din PSRM care a spălat banii Rusiei în Bahamas. ”Împrumutul” lui Furculiță


Dodon și cei 29 de HOȚI! Reniță detonează gașca penală din PSRM care a spălat banii Rusiei în Bahamas. ”Împrumutul” lui Furculiță

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) detonează anturajul penal al și mai penalului Igor Dodon, candidatul Rusiei la funcția supremă în stat. 

Mai exact, Iurie Reniță publică, pe Facebook, noi probe care demonstrează fără urmă de tăgadă că unul dintre principalii argați ai lui Dodon – l-am numit pe puțin spus controversatul Corneliu Furculițăs-a împrumutat cu faraonica sumă de 6.242.370 lei fără că tranzacția să fie menționată în declarația de avere, așa cum cere legea. 

Reniță anunță o serie de dezvăluiri similare și despre alți granguri PSRM-iști cocoțați în vârful statului rusofil, printre care Petru Corduneanu, Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov.

Pentru neofiți, precizăm că acest păienjeniș de împrumuturi cu adresă reprezintă o etapă a Operațiunii Bahamas, prin care Dodon și anturajul săul PSRM-ist au spălat banii Rusiei în Bahamas, ulterior pompându-i în campania prezidențială a lui Dodon din 2016, dar și în cele mai lacome buzunare. 

Reniță demantelează și amploarea caracatiței prin intermediul căreia Dodon a spălat banii Moscovei: în operațiune au fost implicați nu mai puțin de 29 de fruntași PSRM-iști. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile deputatului Iurie Reniță: 

”Sesizare repetată către ANI în cazul deputatului socialist Corneliu Furculiță

Situația se clarifică și mai mult în cazul faimoasei spălări de bani din Rusia prin filiera Bahamas (cu implicarea celor 29 fruntași PSRM-iști) pentru susținerea financiară a campaniei prezidentiale a lui Igor Dodon din 2016. Dacă în prima sesizare către ANI din 8 septembrie 2020 am prezentat probe concludente ce se refereau la împrumutul doar de 1 milion de lei de către unul din cei mai apropiați ‹tovarăși de luptă› ai lui Dodon, consăteanul și persoana lui cea mai de încredere, Corneliu Furculiță, de această dacă prezint documente noi, care confirmă că liderul fracțiunii PSRM din Parlament a împrumutat în perioada decembrie 2015 – mai 2016 de la SRL ‹Exclusiv Media›, fondator al căruia este, circa 6.242.370 lei (șase milioane două sute patruzeci și două de mii trei sute șapte zeci de lei) fără a le menționa în Declarația de avere și interese, deși deținea o funcție de demnitate publică în acea perioada – deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, condus de Igor Dodon.

În răspunsul pe care l-am primit anterior de la ANI se menționa că probele prezentate de mine în cazul lui Furculiță s-au adeverit parțial, iar documentele au fost remise pentru examinare detaliată Procuraturii Anticorupție. Sper că de această dată ANI va avea toate probele, dar și temeiurile legale, să spună că documentele prezentate s-au adeverit integral. 

Fără a substitui responsabilitățile ANI și ale Procuraturii Generale îmi exprim speranța că aceste instituții importante ale statului își vor face treaba conform legii și nu vor mai acționa și reacționa în funcție de indicațiile factorilor politici de la guvernare. Până la 15 noiembrie n-a mai rămas chiar atât de mult!

În zilele următoare, împreună cu deputatul Octavian Țîcu, vom transmite ANI alte probe incontestabile cu privire la împrumuturi similare făcute de activiștii PSRM-iști Petru Corduneanu, Maxim Lebedinschi și Vadim Filipov”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.