Cred că va câștiga Donald Trump


Cred că va câștiga Donald Trump

Cred că astăzi va câștiga Donald Trump. Așa am zis si acum patru ani.

Primul semn este furia teribila împotriva lui. Campanile furibunde din aproape toată presa sunt un semn că stă bine la încrederea publicului.

Motivul principal il văd în contracandidatul sau. Om cu peste 40 de ani în administratie, Joe Biden nu convinge pe nimeni. Și de asta campania este strict anti-Trump, nu am văzut nici un argument serios de ce merita votat Joe.

Problemele sale de integritate sunt uriase si ar fi desfiintat orice alt candidat. Dar presa le ascunde cu diperare, pentru că trebuie doborat Trump. Neapărat si cu orice pret. Ori asta se vede si va duce, foarte probabil, la o mobilizare a publicului silentios.

Campania de acum parcă este cea de acum patru ani. Nimic din ce a făcut Trump nu este bine. Lumea post-adevar. Știam asta de la începutul mandatului si prin acest filtru i-am văzut toate actiunile. Nu mai avem nevoie de acces la informații, avem concluziile dinainte. Totuși, adevărul se incapataneaza să existe. Trump nu a dat foc planetei, nu a pornit nici un război, nu falimentat țara, nu a vandut-o rusilor, a revigorat economia chiar etc

De cealalta parte Biden este cel mai ciudat candidat din istorie, cred. Cu o propunere de vicepresedinte cu legături puternice cu China si cu un băiat care se folosește de numele sau pentru a se imbogati în China, Rusia si Ucraina. Cu pierderi de memorie si propuneri incoerente. Sustinator al violentelor si crimelor împotriva poliției, al jafurilor si a platformelor marxiste care spun ca toți albii sunt rasisti. Cum sa conduca cea mai puternică tara din lume ?

Dar Greta ne spune că trebuie neaparat ales. Si CTP zice la fel. Il face oranjgutan si o mare dintre jurnalisti români aplauda hahaind.

Când presa care il impune pe Biden a cenzurat informațiile compromitatoare despre acesta, s-au uitat alături. Orice este permis în lupta cu Trump. La fel a fost si nebunia cu cererea de demitere pe motiv că este omul rusilor. Când s-a dovedit o minciună gogonata, tot alături s-au uitat. Campanile Antena3 împotriva basistilor sunt apă de ploaie pe langa asta.

Aici mi se pare marele pericol. Violenta de limbaj si de actiune a devenit legitima. Ce poate urma după patru ani de practică intensa a ei ?

Politica americana in coltul nostru de lume ne-a prins bine. Avem un ambasador foarte bun si un parteneriat durabil cu SUA, extrem de folositor. Ne putem abtine sa nu aruncam cu banane peste gardul american, mai ales ca nu votăm noi ? Nu prea, dacă ne-a luat valul progresului. Ce e val, ca valul trece, însă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.