ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN R. MOLDOVA. Coadă și la o secție de votare din București. Prezența în Diaspora, unde se votează masiv cu Maia Sandu, este încurajatoare


ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN R. MOLDOVA. Coadă și la o secție de votare din București. Prezența în Diaspora, unde se votează masiv cu Maia Sandu, este încurajatoare

Cetățenii moldoveni care vor să voteze în București la primul tur al alegerilor prezidențiale sunt nevoiți să stea la coadă, așa cum se întâmplă la multe secții de vot din străinătate.

Zeci de persoane așteaptă să-și exercite dreptul de vot, păstrând distanța socială și purtând mască. 

La ora 16.00, prezența la secțiile de votare din afara teritoriului Republicii Moldova era ridicată, aproximativ 8,8% dintre cetățenii moldoveni exercitându-și dreptul la vot.

În acest clipe, peste 2.000 de secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova și-au deschis ușile pentru a primi alegătorii. 

Moldovenii își aleg astăzi președintele țării, din 8 candidați înscriși în cursă: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Scrutinul este monitorizat de peste 2.000 de observatori naționali și internaționali și se desfășoară în condiții mai diferite, având în vedere restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

PREZENȚA LA ORA 16.30 

=CLICK PE IMAGINE=

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.