TURISM ELECTORAL ÎN R. MOLDOVA. Alegători aduși cu 4 autocare să voteze la Varnița. Veteranii au blocat drumul spre secția de votare. Dodon face pe niznaiul


TURISM ELECTORAL ÎN R. MOLDOVA. Alegători aduși cu 4 autocare să voteze la Varnița. Veteranii au blocat drumul spre secția de votare. Dodon face pe niznaiul

Mai mulți veterani, localnici și deputatul Igor Grosu au blocat un drum de acces spre secția de votare din Varnița, după ce și-au făcut apariția în localitate patru autocare și mai multe mașini cu alegători care ar fi aduși organizat, inclusiv de la Bender.

Alegătorii spun că au venit de bunăvoie și nicidecum că ar fi fost plătiți, deși unii dintre ei afirmă că ar fi văzut și cum se împart bani pentru a vota pentru un anumit candidat.

Poliția se află la fața locului. 


În cursul dimineții, mai mulți locuitori din satul Varnița au blocat intrarea la secția de vot, pentru că un locuitor al regiunii transnistrene a încercat să voteze. La un moment dat acesta a utilizat spray lacrimogen. Locuitorii s-au revoltat. DETALII AICI

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, candidat în acest scrutin, susține că declarațiile despre eventuale falsificări și încălcări, în special în secțiile de vot destinate alegătorilor din stânga Nistrului, sunt lipsite de temei. Opoziția afirmă că alegătorii din regiune ar merge să voteze, contra unor sume de bani.

„În această campanie au fost mai multe declarații și provocări în adresa mea personală. De aceea și aceste declarații probabil că fac parte din unele scenarii ale oponenților politici. Noi nu ne ocupăm cu astfel de lucruri.

Din ce am văzut eu, nu este organizată transportarea masivă a alegătorilor, așa cum cineva se temea și se vorbea despre falsificări. Au fost unele altercații la Varnița, dar deciziile CEC se respectă.

Cei care se numesc pro-europeni politicieni, vedem cum sunt cu adevărat. Dacă cetățenii Republicii Moldova nu-i susțin, păi ei cred că acești cetățeni nici nu trebuie să voteze. Oamenii din stânga Nistrului sunt cetățenii noștri care trebuie să voteze, așa cum ei doresc”, a spus Dodon, n ciuda evidențelor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.