Revoluționarul Marian Moroșanu, zis și Ceaușescu, depunea la începutul anului o plângere penală pentru abuz în serviciu în formă continuată, la Parchetul General, împotriva lui Laurențiu Coca, fost senator PSD, care din postura de secretar de stat, demis ulterior de Guvernul Orban, a oferit avizul pentru ca actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, să primească certificat de Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din 1989.
Marian Moroșanu a adus la cunoștință o adresă a Parchetului Militar care spune că în orașul Buzău, până la fuga dictatorului Ceaușescu, nu au existat răniți, reținuți sau morți, iar astfel reclamă că Ciolacu, în baza legii, nu putea să dețină niciun certificat de revoluționar. Astfel, revoluționarul a solicitat oprirea procedurii de acordare a certificatului de Luptător cu Rol Determinant pentru Marcel Ciolacu.
Ulterior, plângerea depusă de revoluționar a ajuns la DNA. Într-o adresă a DNA din data de 20 octombrie, Marian Ceaușescu a fost anunțat că plângerea sa a fost clasată, dar, cu toate acestea, s-a constituit un nou dosar penal în care se cercetează modul în care i-a fost acordat președintelui PSD certificatul de Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din 1989.
Într-o declarație exclusivă pentru Podul.ro, Marian Ceaușescu a precizat că a atacat decizia DNA de a clasa plângerea penală, fiind nemulțumit că noul dosar penal nu vizează și modul în care a obținut Cornel Dinu certificatul de Luptător cu Rol Determinant. Cornel Dinu ar urma să primească retroactiv, din 2015 până în prezent, o sumă totală de peste 20 de mii de euro, cuantumul lunar al indemnizației fiind de 2020 de lei.
Ce spunea Ceaușescu despre Cornei Dinu în plângerea penală de la începutul anului: "Pentru domnul Dinu Corneliu Constantin se comite un grav abuz în serviciu în sensul că acesta nu a ocupat și apărat nici una dintre cele 3(trei) obiective stabilite de către legiuitor: clădirea Televiziunii Române ,clădirea Radiodifuziunii Române și sediul Comitetului Central al P.C.R., în perioada 14-22 decembrie 1989 orele 12,10 –ora fugii dictatorului. Din actele din dosarul de preschimbare și din declarațiile martorilor filele nr.16, 20, 21, nu rezultă că domnul Dinu Corneliu Constantin a ocupat vreunul dintre obiectivele menționate mai sus".
Plângerea depusă de Ceaușescu contra deciziei DNA:
Revoluționarul Marius Mioc din Timișoara a scris un articol în care relevă faptul că Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist a dispus într-un mod dubios acordarea de certificat de Luptător cu Rol Determinant pentru președintele PSD Marcel Ciolacu, în prezent deținător al unui titlu de luptător în Revoluție remarcat prin fapte deosebite, statut care nu-i mai conferă o indemnizație lunară.
Redăm o parte din precizările făcute de Marius Mioc pe 1 iulie 2019:
Marcel Ciolacu nu apare printre cele 6546 de persoane care au depus, pînă la data de 12 mai 2015 (linc), cererea de atribuire a noului titlu introdus de OUG 95/2014 de „luptător cu rol determinant. (...) Presupunînd că rolul domnului Ciolacu la revoluție chiar a fost determinant atît pentru declanșarea cît și pentru izbînda acesteia, rămîne un semn de întrebare legat de faptul dacă dînsul a depus cererea pentru acest titlu în răstimpul de prevăzut de OUG 95/2014. Cum termenul respectiv este de decădere, acest lucru înseamnă că orice cerere depusă după acest termen trebuie respinsă, indiferent cît de vitejești ar fi faptele de la revoluție ale petentului. (...)
Dintre cei 5 membri ai comisiei SSRMLÎRC, doi, anume Irina Leulescu și Athena Piceava, adică cei rămași din vechea echipă a fostului secretar de stat Sorin Meșter, au votat pentru respingerea cererii. 3 membri, anume secretarul de stat Laurențiu Florian Coca și cele 2 persoane aduse de dînsul la secretariat, Petrică Balint și Daniela Lungu, au votat pentru admiterea ei. Astfel, cu 3 voturi contra 2, cererea noului președinte al Camerei Deputaților de a primi noul titlu de luptător în revoluție „determinant” a fost admisă.
Citiți AICI articolul complet scris de Marius Mioc pe blogul său