Liviu Mihaiu nu are nimic de comentat după condamnarea lui Bogdan Olteanu? Guvernatorul pușcăriașilor și șpaga de 1 milion de euro


Liviu Mihaiu nu are nimic de comentat după condamnarea lui Bogdan Olteanu? Guvernatorul pușcăriașilor și șpaga de 1 milion de euro

Într-o perioadă în care alunecosul Liviu Mihaiu încearcă să-și schimbe părul, dar nu și năravul, vorba proverbului, având în vedere că Dragnea e la pârnaie, PSD e în opoziție, și acolo va rămâne în viitorii patru ani, ALDE nu mai există, iar retorica luptei cu așa-zisul ”stat paralel” nu mai produce banii de odinioară, jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) îl întreabă pe fostul guvernator al Deltei Dunării de ce tace discret după condamnarea la pușcărie a lui Bogdan Olteanu, pentru că șpaga de 1 milion de euro a fost data de Sorin Ovidiu Vântu tocmai pentru a-l unge pe el într-un job de fițe cu o agendă bine definită. 

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian: 

”În povestea asta cu condamnarea lui Bogdan Olteanu, văd că tace discret domnul Liviu Mihaiu, pentru că șpaga s-a dat pentru ca el să fie numit guvernatorul Deltei Dunării. Și, se știe, SOV dădea șpagă ca să salveze peștii din Deltă, nu să prăduiască ceva. S-a dat un milion de euro șpagă pentru că SOV dorea să se aigure că un tip competent, mare iubitor de natură - nu de bani, vade retro! - ca Mihaiu se duce să salveze Delta Dunării, clar. 

PS: Pentru că, în 2008, i-am spus lui Liviu Mihaiu, calm și sec, că numirea sa într-o funcție de demnitate publică îl face incompatibil cu statul de ziarist, acest om de mare caracter a început să scrie pe unde putea că sunt “sub acoperire“, într-un stil unsuros-aluziv, ca să nu-l pot da în judecată. 

Nu am nici o supărare, oricum deja lansează Alina Mungiu această teză, doar puneam în context caracterul omului cu șpăgile date de SOV pentru numirea lui la ARBDD ”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.