Lupta de la parlamentare se intensifică: PSD și USRPLUS se bat în sondaje. "Ciolacu a spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare"


Lupta de la parlamentare se intensifică: PSD și USRPLUS se bat în sondaje. "Ciolacu a spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare"

PSD și USR-PLUS s-au bătut astăzi în sondaje privind alegerile parlamentare ce se vor desfășura, aproape sigur, în data de 6 decembrie. Conform Europa Liberă, în PSD circulă un sondaj intern care îi dă pe pesediști cu un scor de 31%, pe cei de la PNL cu 30%, iar USR-PLUS cu puțin peste 20%. "Ciolacu a spus că după 6 decembrie vom fi la guvernare", au precizat sursele pesediste pentru publicația citată anterior. 

Ce scria președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook, în data de 24 octombrie:  "Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: “Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.” Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!".

Potrivit g4media, în cadrul USR-PLUS există un sondaj intern care arată un alt tablou politic. Sondajul a fost realizat în perioada 9-17 octombrie, telefonic și online, de o companie de cercetări la comanda USR-PLUS. Iată clasamentul: 

1. PNL - 30%

2. USR-PLUS - 23%

3. PSD - 23%

4. Pro România - 8%

5. PMP - 5%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.