AU APĂRUT DOCUMENTELE DESPRE ROMÂNIA! Ce afaceri plănuia Hunter Biden, fiul contracandidatului lui Donald Trump, să facă cu Puiu Popoviciu și chinezii de la CEFC: un megaproiect imobiliar, un parc tehnologic, cumpărarea aeroprorturilor Otopeni și Băneasa și construirea unuia nou


AU APĂRUT DOCUMENTELE DESPRE ROMÂNIA! Ce afaceri plănuia Hunter Biden, fiul contracandidatului lui Donald Trump, să facă cu Puiu Popoviciu și chinezii de la CEFC: un megaproiect imobiliar, un parc tehnologic, cumpărarea aeroprorturilor Otopeni și Băneasa și construirea unuia nou

Cotidianul american „The New York Times” a publicat luni documente din care reiese că Hunter Biden, fiul candidatului democrat la Președinția SUA, Joe Biden, a întocmit, în urmă cu 3 ani, un plan de afaceri care includea şi România.

Documentele au fost puse la dispoziția NYT de către fostul partener al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski.

În acest plan de afaceri urma să fie implicată firma China Energy Company Ltd. (CEFC), la acea vreme cea mai mare entitate privată din China în domeniul energiei, în prezent aflată în faliment. 

De asemenea, la proiect urmau să participe firmele controlate de omul de afaceri român, Gabriel „Puiu” Popoviciu. Detalii AICI

Cea mai importantă investiție ce urma să fie dezvoltată era „Proiectul Băneasa”, în valoare de peste 1 miliard de euro.

De asemenea, se intenționa dezvoltarea unui parc de business, „Metav”, achiziţia pachetelor majoritare de acțiuni la Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni şi Băneasa, precum și construirea unui al treilea aeroport.

Toți cei implicați în aceste proiecte, reiese din documentele publicate de NYT, știau că Puiu Popoviciu avea probleme în justiție tocmai din cauza achiziționării acelor terenuri, în urma mega-afacerii „Ferma Băneasa”. De asemenea se confirmă informația că Hunter Biden s-a întâlnit cu asociații săi în România, în anul 2017.  Detalii AICI.

Numele lui Joe Biden nu apare implicat în această afacere în mod direct.

Citește și:

AFACERILE familiei BIDEN. Episodul 3: China. Cum au cumpărat liderii comuniști influență la Washington 

Fiul său, Hunter Biden, voia să facă afaceri cu CEFC și în Polonia, Rusia, Columbia, Franţa, Luxemburg, Oman, Argentina, Belgia, Mexic şi Emiratele Arabe Unite.

Sursa documentelor, Tony Bobulinski, fostul partener al băiatului lui Biden care susţine acum echipa lui Trump, a fost audiat zilele trecute de FBI şi urmează să fie interograt pe această temă şi de Senatul american.

El este fostul CEO al companiei „Sinohawk Holdings”, înființată de membrii familiei Biden în urma parteneriatului cu CEFC.

DOCUMENTELE DESPRE PLANURILE DE AFACERI ALE LUI HUNTER BIDEN ÎN ROMÂNIA PUBLICATE DE „THE NEW YORK TIMES”

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A ACCESA GALERIA CU DOCUMENTE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.