Marcel Ciolacu are deviație de caracter: minte de îngheață apele! Un martor de la restaurant povestește cât de hoțește s-au comportat pesediștii când s-au prins că au fost pozați/„Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumina”


Marcel Ciolacu are deviație de caracter: minte de îngheață apele! Un martor de la restaurant povestește cât de hoțește s-au comportat pesediștii când s-au prins că au fost pozați/„Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumina”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, după apariția în presă a imaginilor din interiorul unui restaurant unde stătea aproape lipit de fostul premier Mihai Tudose, la o masă cu 11 persoane, că „apropierea” s-a petrecut doar „pentru câteva minute”. Mai mult, președintele social-democrat, care susține că reformează și modernizează partidul, se victimizează în stilul binecunoscut al infractorului Liviu Dragnea, în loc să-și asume încălcarea legii și să îndemne la respectarea ei (numărul maxim de persoane la o masă este de șase conform legii; fotografiile au fost surprinse sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, și au fost difuzate inițial de Realitatea Plus), o astfel de atitudine publică iresponsabilă fiind de natură să încurajeze tabăra coronasceptică și antimască, tabără care pregătește deja un protest masiv în Piața Victoriei la sfârșitul acestei săptămâni.  Detalii AICI

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns!”, se lamentează Ciolacu pe Facebook încercând să mute atenția asupra incidentului din luna mai, din biroul premierului Orban, când acesta și mai mulți miniștri ai cabinetului său au fost fotografiați încălcând regulile de prevenție.  

Ciolacu mai minte că a luat masa împreună cu familia, iar, „la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi”.  

Relatarea pesedistului șef este contrazisă categoric de un martor ocular care a redat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat la restaurantul din Sărata Monteoru, Buzău, și cum s-au manifestat pesediștii.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înauntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțiti ostilizați”, a declarat martorul ocular pentru Digi24.ro.

Nu este prima oară când Marcel Ciolacu încalcă, în public, regulile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În mai, el a vorbit de la tribuna Parlamentului fără să poarte mască, motivând atunci că are „o deviație de sept, depistată în urma unui control medical efectuat cu ocazia leșinului”. Ulterior, pe 14 iulie,  ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze organizate la la Ambasada Franței, Ciolacu a fost singurul invitat care nu a purtat mască, gestul său făcând o înconjurul presei

 

 

Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook (mesaj integral): „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!  

Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.  

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.  

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.

Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”

Liderii PSD aflați în situație de ilegalitate au fost ulterior amendați de poliție. Cuantumul celor 11 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliție în urma verificărilor se ridică la 21.000 de lei, a anunțat Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR.

Întrebat la o conferință de presă dacă atitudinea lui Marcel Ciolacu va afecta imaginea partidului, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu nu a dorit să răspundă. A subliniat însă că în astfel de cazuri este nevoie de sancțiuni financiare și scuze publice.

„Oricine încalcă legea plătește, indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Ciolacu sau că îl cheamă Grindeanu, trebuie să plătească. Dacă este persoană publică, din punctul meu de vedere, cu atât mai mult trebuie să vină și cu scuze în fața românilor”, a spus prim-vicepreședintele PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.