Rusia și-a trimis experții KGB-iști pentru a-l ajuta pe românofobul Igor Dodon să câștige un nou mandat de președinte! Olga Grak, aliata-cheie a serviciilor secrete rusești


Rusia și-a trimis experții KGB-iști pentru a-l ajuta pe românofobul Igor Dodon să câștige un nou mandat de președinte! Olga Grak, aliata-cheie a serviciilor secrete rusești

Zeci de ”polit-tehnologi” din Federația Rusă, coordonați direct de Olga Grak, o aliată-cheie a serviciilor secrete rusești, ar fi sosit în R. Moldova pentru a-l ajuta pe socialistul, rusofilul și românofobul Igor Dodon să mai câștige un mandat de președinte, susține deputatul PAS, Igor Grosu, citat de Ziarulnational.md.

Serviciile consultanților respectivi ar costa „o avere”, doar că aceste cheltuieli nu ar fi declarate la Comisia Electorală Centrală, ceea ce reprezintă o infracțiune gravă.

„Avem informații din surse sigure că în R. Moldova a ateriza” pe ascuns o echipă de câteva zeci de polit-tehnologi din Federația Rusă, coordonată direct de Olga Grak.

Cu toate că persoanele au fost invitate pentru acordarea sprijinului în alegeri candidatului Igor Dodon, costurile contractării acestor consultanți nu sunt declarate la CEC”, susține Grosu.

În acest sens, președintele fracțiunii PAS a transmis un demers la Serviciul de Informație și Securitate (SIS) și Biroului Migrațiune și Azil, prin care solicită instituțiilor să investigheze modulul în care aceste persoane au intrat în R. Moldova, să afle scopul vizitei, precum și să stabilească modul de finanțare a activității acestor consultanți.

„Trebuie să îl dezamăgim pe Dodon. Nici acești consultanți nu-l vor salva de la înfrângere”, a punctat deputatul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.