Medicii de familie în război cu controversatul Virgil Guran, deputat și consilier al premierului Orban, pe care îl acuză de declarații cinice și ireponsabile. Ce a spus liberalul la Antena3


Medicii de familie în război cu controversatul Virgil Guran, deputat și consilier al premierului Orban, pe care îl acuză de declarații cinice și ireponsabile. Ce a spus liberalul la Antena3

Societatea de Medicina Familiei solicită demiterea consilierului premierului Virgil Guran, pentru o declaraţie considerată "cinică şi iresponsabilă", în care acesta compară medicii de familie cu militarii trimişi la război, unde "mai mor unii dintre ei, din păcate", relatează news.ro.

"Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei medicilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale", arată reprezentanţii medicilor de familie.

"Vă spun că trebuie să luăm măsuri urgente, de la minut la minut se schimbă lucrurile şi acum, cu tot respectul pentru opoziţie şi pentru toată lumea, nu ştiu ce înseamnă să guvernezi când guvernezi într-o pandemie şi în ceva care n-a mai fost, la care nu se pricepe nimeni, nu poate să previzioneze nimeni exact exact ce se întâmplă şi trebuie să iei nişte măsuri. Dacă nu eşti ferm, vom pierde. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru şi nu vrea nimeni.... Cine vrea să trimită medici să moară sau... Doamne fereşte de aşa ceva. Din păcate să ne uităm în Italia, Spania, tot aşa, sunt foarte mulţi medici, s-au infectat, ce să facem? E ca la militari - revin la militari - îi trimiţi la război, mor o parte dintre ei, din păcate", a declarat Guran, într-o emisiune la Antena 3, post de televiziune la care politicianul liberal merge frecvent.

Nu este pentru prima dată când Virgil Guran, 55 de ani, face declarații controversate. În august, Guran spunea într-o conferință de presă, la sediul PNL Dâmbovița, că marea majoritate a oamenilor infectați cu coronavirus nici nu simt că au virusul. „O răceală este mai grea de dus decât virusul”, a declarat Guran. 

Virgil Guran, președinte al organizației județene Dâmbovița a PNL, a fost numit în funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban la începutul lui decembrie 2019.

Virgil Guran a fost reţinut de procurorii din Cluj în iulie 2000 într-un dosar de evaziune fiscală, conform romaniacurata.ro. Judecătoria Turda l-a condamnat în acest dosar în 2005 la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual şi trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Virgil Guran a contestat sentinta cu apel, iar procesul a continuat pentru inca doi ani la Tribunalul Cluj pana cand faptele pentru care fusese initial condamnat s-au prescris. Astfel, instanta a decis incetarea procesului penal, iar cazierul lui Virgil Guran a ramas curat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.