Autostrada Gdansk-Constanța este o sulă în coasta Rusiei. Agenții Moscovei din România vor face totul pentru a o împiedica


Autostrada Gdansk-Constanța este o sulă în coasta Rusiei. Agenții Moscovei din România vor face totul pentru a o împiedica

Această autostradă trebuie să fie tratată ca o prioritate zero pentru Guvernul României. Asta fiindcă este o lovitură geopolitică foarte importantă.

Autostrada începe în Polonia. Oare de ce tocmai acolo? Pentru că, în ultimul timp, Polonia pare a fi tentată de traiectoria Ungariei. Prin asta vreau să spun că a început să întoarcă privirea spre Rusia. Orașul Gdansk mai este important și prin faptul că acolo și-a început activitatea sindicatul ”Solidaritate”.

Apoi autostrada trece prin Ucraina, țară aflată în război cu Rusia. Acum câteva zile am aflat că, pe linia frontului, separatiștii au declanșat un devastator incendiu de pădure. Incendiu care a cuprins câteva localități.

În România, această autostradă trece prin Moldova. O zonă care a fost și este lăsată în sărăcie, în mod premeditat. Asta pentru a asigura votanți celor de culoare roșie. Rezultatele ultimelor alegeri denotă faptul că și oamenii din această zonă doresc dezvoltare.

De ce Rusia nu dorește această autostrada? E simplu: pentru că Moldova este la graniță cu Basarabia.

O dezvoltare a acestei zone prin intermediul autostrăzii despre care vorbim s-ar reflecta, inevitabil, și în viața românilor de dincolo de Prut.

Fiți convinși că agenții Rusiei din România vor face tot posibilul să împiedice realizarea acestui proiect.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.