APELUL deputatului Iurie Reniță: Dodon va PIERDE alegerile! Ambasadorii de paie numiți în cârdășie cu Diacov și Filip vor fi rechemați la Chișinău după 15 noiembrie


APELUL deputatului Iurie Reniță: Dodon va PIERDE alegerile! Ambasadorii de paie numiți în cârdășie cu Diacov și Filip vor fi rechemați la Chișinău după 15 noiembrie

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) îl avertizează în termeni duri, pe Facebook, pe rusofilul, românofobul și socialistul Igor Dodon, cel mai opulent slujitor al Rusiei de dincolo de Prut, să nu-și mai împartă funcțiile de ambasadori, pe ultima sută de metri, cu Diacov și Filip, fiindcă oricum nu va mai câștiga un nou mandat de președinte, ceea ce înseamnă că ambasadorii de paie vor fi întorși degrabă la Chișinău, după 15 noiembrie, când omul Moscovei va fi surclasat în alegeri.

Podul.ro vă prezintă avertismentul lui Iurie Reniță:

”Dodon, Diacov și Filip își împart funcțiile de Ambasadori pe ultima sută de metri

Conștientizând că le sunt numărate zilele până un nou Președinte (care va promova interesele naționale și cele proeuropene) va intra în exercițiul funcțiunii după 15 noiembrie, ‹Aliansu’ betonat› dintre Dodon, Diacov și Filip își împarte, în mare disperare, funcțiile de Ambasadori pe ultima sută de metri.

Povestea Ministrului de Externe Oleg Țulea cu așa-numita ‹meritocrație› a viitorilor Ambasadori e valabilă doar la partidul unchiului său, Dumitru Diacov, adică la PDM, și la cel al kuliokarului Dodon, adică la PSRM, unde sunt examinate și aprobate(respinse), în flagrantă contradicție cu legea, candidaturile acestora.

Dacă nu este în stare să respecte legea și să promoveze Ambasadori pe criterii exclusiv profesioniste și nu partinice (cum se face în prezent!), atunci acest lucru, la sigur, îl va face viitorul Ministru de Externe, care va avea toată susținerea noului Președinte, inclusiv rechemarea Ambasadorilor care au fost desemnați de către cele 2 partide sau de către președinție.

Tentativele disperate de a promova persoane exclusiv pe criterii politice și de docilitate față de liderii celor 2 partide n-au nicio șansă de izbândă. Dodon, cu certitudine, nu va mai fi Președinte, așa că i-aș sugera actualului șef de la Externe să nu se grăbească cu nominalizarea noilor Ambasadori. N-a mai rămas chiar atât de mult până la 15 noiembrie, nu-i așa?!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.