Renate Weber, apărătoarea covidioților, pusă la punct de premierul Orban. Vela trebuie să formuleze și el un răspuns dur pentru Avocata Poporului anti-mască


Renate Weber, apărătoarea covidioților, pusă la punct de premierul Orban. Vela trebuie să formuleze și el un răspuns dur pentru Avocata Poporului anti-mască

Avocatul Poporului a trimis Ministerului de Interne o adresă prin care solicită explicații privind acțiunile polițiștilor în civil pentru depistarea celor care nu respectă normele de prevenție a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit Avocatului Poporului, Legea nr. 218/2002 obligă poliţistul care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este în ţinută civilă să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.

„Solicitarea noastră are în vedere necesitatea preîntâmpinării situaţiilor în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor din actele normative mai sus menţionate”, explică AP.

Instituția precizează că s-a sesizat din oficiu în acest caz ca urmare a informaţiilor apărute în presă.

„Era o chestiune de a înțelege actul normativ pe baza căruia polițiștii vor fi scoși acum în civil. Nu e nimic mai mult de atât. E pur și simplu o adresă pe care i-am trimis-o și la care sperăm să ne răspundă”, a precizat Renate Weber, cea care ocupă în prezent funcția de AP, pentru Digi24.ro.

„Am să încep prin a vă solicita o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor şi instituţiilor care sunt implicate în bătălia contra răspândirii coronavirusului. Domnule ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii, care ne-au fost raportate, în care se strigă 'Şase!' la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţiile cum sunt ele în realitate”, a afirmat premierul, la începutul ședinței de guvern de joi.

Orban a insistat și pe operaţionalizarea unui TELVERDE unde cetăţenii pot semnala încălcări ale regulilor de protecţie sanitară, tocmai pentru ca în acele zone să fie trimiși cu precădere polițiștii în civil. „TELVERDE să-l operaţionalizaţi şi să-l popularizaţi, să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii”, i-a cerut Ludovic Orban lui Marcel Vela.

Totodată, premierul a cerut instituţiilor de control, de la MAI până la Inspecţia Muncii, Inspecţia de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Direcţiile de Sănătate Publică, ANSVSA, „mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor”.

Luna trecută, Weber afirma într-o conferință de presă că, în ultimele șase luni, numărul petiţiilor primite de instituție privind sistemul sanitar aproape că s-a triplat, multe dintre acestea au legătură cu pandemia de coronavirus. AP a spus că este vorba fie despre pacienţi diagnosticaţi, asimptomatici, care ar fi fost nevoiţi să stea în spital şi câte două luni, fie despre oameni cu alte afecţiuni care au reclamat că nu au beneficiat de asistenţa medicală.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat-o dur pe Renate Weber în urma declarațiilor acesteia privind tratamentul bolnavilor Covid-19 și felul în care se comportă virusul SARS-CoV-2. Gazetarul aprecia că, de fapt, aceste afirmații o transformă pe Renate Weber într-un militant împotriva medicilor.

Se mai ocupă cineva, brusc, cu virusologia, la fel ca și dna Firea. Și-a găsit vocația pentru virusologie avocata Casei Poporului, dna Weber, care, formidabil, a spus sunt ținuți prea mult asimptomaticii în spitale de către medici, li se cer două teste negative și, spune dânsa, mai sunt rămășițe de virus și testul iese pozitiv.

Dom'le, deci dna Weber, după părerea mea, trebuie luată în considerare la Premiul Nobel pentru Medicină, pentru că este o descoperire formidabilă a dnei Weber, care îi ridiculizează pe toți virusologii din lumea asta: virusul se sparge în bucăți, dom'le. Știați asta? Coronavirusul se sparge-n bucăți! Și-o ia fiecare ca o împușcătură cu alice, și fiecare o ia, și se duce, și se agață de câte ceva, și mai rămâne câte-o bucățică. Asta este o revelație. La Avocata Poporului au un laborator acolo și au constatat asta cu rămășița.

Interesant cum această doamnă, după ce a fost reprezentanta militantă pentru Fundația Soros, chiar șefă a reprezentanței Soros în România, după ce apoi a fost reprezentanta regimului Dragnea la Bruxelles, făcând politica pe care ne-o amintim, apoi militantă împotriva scutului antirachetă de la Deveselu și apărătoare a intereselor militare ale Rusiei în România și în zonă, acum este militantă anti medici, împotriva medicilor români. Îi învață dânsa pe medici, pe specialiști îi învață virusologie. Le spune cum e cu rămășița”, declara Cristian Tudor Popescu la sfârșitul lunii septembrie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.