Nicușor Dan pune capăt tensiunii provocate de trâmbițata numire a lui Mihail Neamțu la PMB: „Viceprimari vor fi Stelian Bujduveanu și Vlad Voiculescu”


Nicușor Dan pune capăt tensiunii provocate de trâmbițata numire a lui Mihail Neamțu la PMB: „Viceprimari vor fi Stelian Bujduveanu și Vlad Voiculescu”

Fanfaronul creștinopat Mihail Neamțu pare să fi indus pe toată lumea în eroare, inclusiv pe el însuși, sfârșind acoperit de ridicol în mult trâmbițata sa numire în funcția de viceprimar al Capitalei, post pe care susținea că ar urma să-l ocupe în urma negocierilor dintre PNL, USR și PMP (formațiune al cărei membru este și din partea căreia a candidat pentru funcția de primar la sectorul 3).

„E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei. În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, explica important Mihail Neamțu pe la toate televiziunile și prin toate publicațiile de presă

Numai că povestea pare să fie pură fantezie, după cum scrie Libertatea, care l-a întrebat pe Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului, asupra numirii contestate deja de numeroși susținători și membri ai USR.

Nicușor Dan spune cât se poate de limpede: sunt două funcții, una deținută de PNL și cealaltă de USR PLUS. „Codul Administrativ prevede doi viceprimari și protocolul PNL cu USR PLUS stabilește câte unul pentru fiecare. Deci e clar că viceprimari vor fi Stelian Bujduveanu și Vlad Voiculescu”, a precizat primarul ales.

De altfel, și Claudiu Năsui, liderul USR București, atrăgea recent atenția că numirea lui Neamţu ar încălca protocolul de colaborare între PNL şi USR PLUS semnat înainte de campanie, care stipulează că fiecare partid va avea câte un viceprimar.

Întrebat dacă va condiționa încheierea unei alianțe la București de crearea unei noi funcții de viceprimar pentru Mihail Neamțu, președintele PMP, Eugen Tomac, a precizat fără să ezite: „Nu, deocamdată doar negociem. Dacă se va crea, atunci voi decide pe cine propun”. Lideri ai USR au declarat pentru Libertatea că inițiativa îi aparține mai degrabă lui Mihail Neamțu decât conducerii PMP.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.